Det var ganske trangt i startområde på Sjusjøen i morgentimene i dag noe bildet fra starten kl 10.05 forteller.

Daglig leder i Birkebeinerløpet Rune Bergsodden kunne fortelle at dette bare var midlertidig.  Det bygges på skistadion rett ovenfor og startområdet skal flyttes dit opp.  Parkeringplass blir frigjort og fremkomligheten blir bedre. 

Han forteller også at løypetraséen er utbedret og det er mulig nå å løpe tørrskodd hele veien.  Hele arrangementet er under utvikling. 

Det er forbausende få negative kommentarer på den nye målgangen på Stampesletta. Noe støy var det riktignok i fjor da nyheten kom. Arrangørene har valgt å beholde friidrettsstadion som målområd for å utnytte fasilitetene rundt friidrettsbanen selv om nok det kunne blitt like stor stemning hvis målgangen ble lagt mellom hallene.  

Bergsodden var veldig godt fornøyd med arrangementene og mange rundt oss var enig med han om det. 

Fra start går løypetraséen under veien i samme tunell som Birkebeinerrennet.  Her fra og opp til høyeste punkt var det skikkelig motvind.  Oppe på fjellet var det så sterk vind at løperne måtte konsentrere seg om hvor de skulle sett benene. 

Heldivis er ikke området så langt og her etter ca 5 km går løypa ned i skogen hvor vinden ikke får så godt tak.

Det var folksomt rundt løypa og flere steder hadde publikum funnet fram campingstoler og roperter og heiet skikkelig på løperne.