Løpsåret på Romerike innledes førstkommende lørdag med Aurkog Høland FIL som arrangør av det 5.løpet i Vinterkarusellen. Det er som vanlig mulig også å melde seg på til enkeltløp. Det blir fint vinterføre. Værmeldinga for lørdag sier 6 minusgrader, 1 sekundmeter vind og null nedbør både løpsdagen og dagene før. I fjorårets løp var det med 156 løpere med Kristian Monsen og Anna Margrethe Tråve som de raskeste på 9 kilometeren.

Samleside for løpskarusellene på Romerike: Referat, bilder, resultater


Karusellens 3.lengste løp - likevel "bare" 9.1 km
Tidligere var det to løyper på 9.1 og 5 km, men i år har vinterkarusellen kun èn løype i klasser med tidtaking, og på Bjørkelangen er det 9.1 km som beholdes. Det betyr at løpet er det 3.lengste av årets 10 løp. (Gåklassen bruker den tidligere 5 km løypa).

Hvis løypa blir kontrollmålt vil nok antagelig løypa krympe til ca 8.7 km (undertegnedes beregninger)... men inntil videre opplyses det at løypa er 9.1 km.

Rask løype til tross for en lang bakke
De første 4 kilometerne av løypa følger rv 115 sørover fra Bjørkelangen. Veldig lett kupering og vanligvis høy fart i feltet på dette partiet. Det er en del trafikk her, så det er viktig at løperne holder seg på høyre side av veien.

Når løype tar av fra riksveien får vi en halvbratt motbakke på 6-700 meter før det flater ut, og halvveis i løpet er det bare koseturen til mål. Først litt flatt før det går kjapt nedoverbakke nesten en kilometer, og avslutningen er drøye 2 km på paddeflat gangvei i trasèen til den tidligere smalspora jernbanen.

Start 14:30
Start er som vanlig kl 14:30 fra Bjørkelangen videregående skole.
Etter løpet blir det mulighet til både dusj og kaffe/vafler
Veien til Bjørkelangen og løypekart: