MaXiRace_full_loop_86km_med_profil.jpgDere som drømmer om å bli med til VM terrengultra i 2015 bør legge inn et fjellultra på 70-100 km i 2014-planene.

- Ikke noe er avgjort ennå, sier Ultraløpsutvalgets leder Sharon Broadwell, men franske MaXi Race har altså søkt om å arrangere VM i 2015.

Paco Rico, leder av IAUs trail commission skriver likevel dette:
- I believe it is possible given, for example, the candidacy for the organisation of the 2015 IAU Trail WC presented by a prestigious organiser (Maxi Race with over 5.000 athletes).

Uansett er det signaler om at VM terrengultra skal gå i betydelig tøffere terreng enn det deltagerne ble møtt av i Wales sist sommer. Dermed er det bare å oppfordre de som tror de kan ha mulighet til å bli tatt ut i en norsk tropp på inntil 6 løpere av hvert kjønn, om å legge inn en tilsvarende konkurranse på løpslista for 2014.

Dette er sikkert musikk i ørene til en del av de sterke fjelløperne våre, f.eks. BFG Bergens trio Torbjørn Thorsen Ludvigsen, Thomas Andersen og Sverre Morten Slethaug.  Romerike Ultraløperklubbs trysling Sondre Amdahl har også dokumentert sterk løping på tilsvarende løp. Trond Idland har også signalisert at han vil satse mot VM terrengultra - han vant jo "kortløypa" i Swiss Alpine i 2012.


 

KvMiddagsfjellet_Hornindalsvatnet_640x384.jpgalifisering i Norge?
Av norske ultraløp er det i første rekke Hornindal Rundt og Meråker Mountain Challenge som peker seg ut som "kvalifiseringsløp". Hornindal har mye av samme profil som MaXiRace, mens Meråker har flere topper, ikke like bratt og mye mer myrterreng. Nedover i Europa er det mange tilsvarende tøffe løp.


MaXi Race 86 km 5300 høydemeter
crbst_Pas_20de_20l_27Aulp_201171.jpgMaXi Race eller "The Lake Annecy MaXi Race Trail Run" er 86 kilometer langt, har 5 300 høydemeter og går i et fantastisk flott terreng. Førstkommende sommer arrangeres løpet 31.mai, påmeldingen åpner 1.desember (25.nov for årets deltagere) og maks 1 000 får løpe denne lengste distansen.
 

Ultraløpsutvalget vil følge kandidatene
- Noen løpere har allerede i år løpt sterkt på "tilsvarende" løp, og disse resultatene vil telle med i vurderingen ved uttak i 2015, sier Sharon Broadwell som også understreker at Ultraløpsutvalget vil holde øye med aktuelle kandidater gjenoom hele 2014.

Send gjerne en kort melding til Ultraløpsutvalget dersom du vet du vil prøve å kvalifisere til dette mesterskapet. Send epost til Sharon Broadwell eller Olav Engen.
 

Mer om MaXi Race.... aktuell VM-arrangement 2015:
Les mer om MaXi Race på løpets hjemmeside

Film fra 2012-løpet:


trail maxi-race le 26 min by maxi-race