logo_640.jpg

Etter å ha oppdatert status med Kampenmila på min facebookside ble løpet etterspurt på kondis.no. Som kampianer var jeg ikke i tvil om hva som skulle bli høydepunktet blant ukas gjøremål. Et par uker etter løpet fikk undertegnede et gjensyn med initivtakere og coatchere Barbro Monefeldt og Tatiana Penzo på Kampen Bistro. Medarrangør Kirsten Haaland var opptatt på annet hold, men vi fant henne for fotografering etter vårt møte.

Starten_640_6884_n.jpg

Kondis: Av Kampenmilas facebookside skjønner vi at dere har en treningsgruppe. Hvordan fungerer den?

Kampenmila: Vi har både en løpegruppe og en gruppe med gående. Det viktigste er å få folk opp av sofan. Fra starten var det flere gående.  Denne gruppen har minket da en del tidligere gående har begynt å løpe. Så nå ønsker vi å rekruttere flere gående igjen. 

Gruppen har aktivitet én gang i uken. Vi anvender traséer på Valle, Tøyen og i Svartdalsparken. Det er ingen ting i veien for å ta en øl på Bistroen etter økten. Det er ingen regel, så det skjer bare en gang i blant. Noen er redde for at nivået på trimmen skal være for høyt. Men nivået tilpasses etter de som møter opp.

640mila_4731_n.jpg

Kondis: Lokale løp. Hvordan kom ideen om Kampenmila til? Og hva er ideen til løpet? Det at med kvinner, menn og barn i alle aldre løper ut fra felles start.  Felles start er jo vanlig for løpere over 16 år i hvert fall. Her er liksom hele nabolaget representert i en start. Vi løper sammen. At alle er vinnere kan ikke markeres bedre enn ved individuell tidtaking og ikke offisiell resultatliste. Hvorfor tar man tiden selv? Dere legger ikke ut resultatlister?

Kampenmila: På treningene har ca. 95 % av deltakerne vært kvinner. Mens på den årlige Kampenmila som har vært arrangert kun to ganger, ligger deltakelsen på ca. 50/50 kvinner og menn.

Løpet er for alle. Hensikten er å få mosjon, og det å kjempe mot seg selv. – Og det å klare å gjennomføre løpet.  Ideen går ut på et ønske om å heve levealderen på innbyggerne i Oslo øst, som for tiden er målt til 12 år lavere enn i Oslo vest. Selv om barna får lov til å delta på løpet, er dette tilbudet kommet i gang for voksne.

mila_5182_n.jpg

Kondis: Har dere tenkt å delta på Bjerkeløpet, som går i en bydel ikke så veldig langt unna?

Kampenmila: Nei, det skal vi ikke. Bjerkeløpet arrangeres av et idrettslag, slik mange løp gjør. Kampenmila arrangeres av definitivt av uorganiserte mosjonister.

640mila_930_n.jpg
Fra målgangen i Tøyenparken.

640mila_5139_n.jpg
Fra målgangen.

640mila_6915_n.jpg
68 mosjonister i mål.

trasee_n.jpg
Traséen.

medalje_640.jpg
Deltakermedaljen.

Banketten_640_029585_n.jpg

Undertegnede hadde ikke anledning til å delta på banketten på Bydelshuset senere samme kveld som løpet. Det ble holdt fest med underholdning og premieutdeling.

Premier
Bl.a. ble det delt ut premie for beste «nedslag ved målpassering». Samt beste comeback.

Laubærkrans for diabetiker med best progresjon og hyppigst oppmøte. I år løp han halve mila – noe som var utenkelig i fjor.

Det gikk også priser til to deltakere som var med på flest treninger i år. Og til tre personer som utmerket seg og som var til inspirasjon for andre.

Siste påmeldte fikk pris for årets etternøler.

En far fikk pris for å ha googlet på løping for å finne ut hvordan løpe billigst, siden han absolutt ville være med på banketten. Han ble slått av hele familien. Og det – kvalifiserte til pris.

FB_IMG_7806.jpgInitivtakerne Tatiana Penzo, Kirsten Haaland og Barbro Monefeldt utenfor sponsorsjappa Blomsterenga på Kampen. Foto: Oddvar Røsten

Kondis: Da ser vi frem til neste års Kampenmila. Hvordan ble tidene?
Kampenmila: Tidene våre får du ikke. De holder vi for oss selv.

Alle oss 68 deltakerne måtte ta egen tid. Kanskje løp de aller fremste på rundt 40 minutter. Det ble et langt strekk og de siste gikk hele løpet. Vi er den vi er - og får en farverik god is samt en pose nøttemiks ved målgang. Drikkestasjonen var godt betjent ved alle 5 rundene i Tøyenparken. Antall stjerner? Dette skal gjennomføres også neste år. Det er pindadø verdt det.

Facebooksida