27 år gamle Weldu Negash har vunnet Birkebeinerløpet de to siste årene, og tidligere i sommer løp han også en god halvmaraton i Tsjekkia på 1.04.58. Vanligvis er det imidlertid et langt sprang fra 1.05 på halvmaraton til 2.10 på maraton.

Det spranget klarte imidlertid Weldu Negash å ta under det som rapporteres som fine forhold i Warszawas gater. Han passerte faktisk halvmaraton 4 sekunder under persen, men klarte likevel å holde farten imponerende godt inn. Løpet ble vunnet av Yared Shegumo som var bare 3 sekunder foran BUL-løperen. Shegumo løper for Polen, men har i likhet med Negash afrikansk opphav.

Av norske statsborgere er det bare Geir Kvernmo som noen gang har løpt fortere enn Weldu Negash. På den eritreiske alle tiders-statistikken kommer Negash på en 14. plass med sitt løp. Urige Buta løp på 2.09.27 etter å ha bodd i Norge i seks år, men mens han fremdeles var etiopisk statsborger. Ingen med statsborgerskap i et av de nordiske landa har noen gang løpt så fort, mens 2.09.27 holder til en 226. plass på den etiopiske alle tider-statistikken.

På resultatlista med de 8506 fullførende i Warszawa Marathon finner vi ytterligere sju løpere som står oppført med Norge som nasjon. Alle disse var menn. Det ble også arrangert en 5 km med 3157 deltakere.

Vinner: Polsk-afrikanske Yared Shegumo strekker hendene i været og går i mål på 2.10.34 mens løpets direktør (tv) jubler minst like mye over polsk seier. Nederst til høyre ser vi Weldu Negash i BULs gule drakt tre sekunder bak vinneren. (Foto: Mariusz Ciszewski)