Først var starten satt opp 1 time tidligere enn annonsert, angivelig på grunn av været! Været var det ikke noe galt med, for det var veldig fine forhold. Så alt lå bra til rette for en fin 10 km i fin natur. Det var 3 startgrupper, med ca 400 i hver pulje. De som løp i den gule puljen skulle få en slitsom dag...

Starten gikk når den skulle den og feltet satte avgårde på den rette veien. Problemet oppstod etter 1 km sånn ca..Der løperne skulle løpt til venstre over en bru - dro hele feltet til høyre. Undertegnede fulgte bare resten, da jeg ikke hadde løpt 10 km her før. Det ble bratt og noen vakter så jeg aldri. For, ved rundt ca 4 km - skulle vi ha svingt venstre ( tror jeg). Men hele fremre del av feltet dro altså videre rett frem. Etter nesten 5 km kommer de foran meg, mot meg. Og da var saken klar; vi hadde løpt for langt! Moralen i hele feltet sank og de 5 km tilbake, ble nok både av og på for de fleste i gruppen. Neste halvdel av startpuljen vår løp feil på et annet sted og fikk en helt annen sløyfe enn de over.

På vei tilbake til start/mål dukket det opp løpere med gule startnumre, nær sagt overalt. Arrangøren hadde totalt mistet kontrollen nå og løpet ble kansellert. Tilbake i startområdet så var de andre startpuljene stoppet FØR start. Tydeligvis skulle man vente inn flest mulig med gule startnumre, før neste start. Og alle som løp feil, fikk "tilbud" om å starte på nytt, foran de resterende løperne.

Ganske mange løp faktisk på nytt igjen - og all ære til de. Men arrangøren bør nok gå gjennom sine rutiner ved neste korsvei. Totalt fullfører 1002 stk 10 km løpet. Og kanskje bra, de som "vant" det første løpet - vant også det andre!

Damevinner Aurelie Forier på vei mot mål, del 2. Mellom de 2 startene var det ikke særlig tvil om at hun skulle løpe på nytt. For hun var umiddelbart i gang med ny oppvarming. FOTO :Runar Gilberg

Herrevinner Christopher Berraho, også han på vei mot mål for andre gang. Bildet viser ikke om det kostet å løpe 10 km litt tidligere. FOTO :Runar Gilberg

Ikke ukjente Ragnhild Kvarberg- Hjelle, her fortsatt på riktig vei.Hun åpnet rolig men løp seg oppover hele tiden. Men etter vendepunkt løp nok ikke hun 100%. Så vi får aldri vite om hun hadde tatt hun som vant. Ragnhild var dog ikke langt bak henne før hun bremset. Ragnhild løp ikke om igjen. FOTO :Runar Gilberg

Bjørn Ivar Austreim( først), opplevde det samme som Ragnhild. Og han løp heller ikke på nytt.
FOTO :Runar Gilberg

Arne Gilberg, straks i mål for andre gang. Han løp litt roligere andre runde, men beholdt smilet uansett.

Arne_silja_tim.jpgDeler av norsk presse i "pausen" mellom de 2 startene. Arne Gilberg løp altså begge gangene. Silja Svanstrøm Amundsen løp kun del 1 - og en helt annen vei, enn det Arne og Tim Bennett (t.h) gjorde på sin første runde! Tim startet også på det andre løpet, men valgte å stå av ganske raskt. Det er jo tross alt Mont Blanc Marathon i morgen! FOTO :Runar Gilberg

La oss allikevel avslutte med et gladbilde. For tross alt, så fikk en del løpere løpt slik det var tenkt. Og ingen skal ta fra de gleden ved å komme i mål. Det er jo sånn det skal være når en fullfører et løp.