Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Follo

FOLLO

I fjor ble Langhusløpet arrangert for første gang. Årets løp går lørdag 19. august. (Foto: Langhusløpet / Nikolaj Blegvad)

Ønsker å gjenta suksessen med Langhusløpet

Lørdag 19. august lover arrangørene Langhus IL Alliansen og Langhusløperne at det igjen skal bli løpsfest på Langhus. Da arrangeres nemlig mosjonsløpet Langhusløpet med distanser på både 10 km og 5 km samt et helt nytt barneløp for de minste.
Löplabbets Ribbemaraton er et sosialt og uhøytidelig løp som blir arrangert 3. juledag. Her er Anders Nordby sammen med flere av løpets deltakere. (Foto: privat)

45 fullførte Löplabbets Ribbemaraton

Löplabbets Ribbemaraton er et løp med sosial profil der det viktigste er å delta. Tirsdag 3. juledag var det 45 som fullførte løpet som gikk fra Löplabbet Sandvika til Löplabbet Ski.
02_D1516

Høstløpet nest siste løp i Trimtex Cup

Høstløpet i Nordre Follo på lørdag var sesongens nest siste løp i Trimtex cup og det nærmer seg en avgjørelse i sammendraget. Totalt stilte 264 løpere til start.

km01_bsk

Bækkelaget og Nydalen vant KM-stafett

Søndag ble KM-stafett for o-kretsene Østfold og Akershus og Oslo arrangert i Halden. Raskeste herrelag var Bækkelaget, mens Nydalen vant dameklassen. Det var også klasser for ungdom og veteraner.
Ole Jakob Solbu i tet foran Esten Hauen på 800 meter under UM. (Foto: Vestpress)

Ole Jakob Solbu tok mesterskapsrekorden på 800 m i UM

Ole Jakob Solbu (19) imponerte da han vant 800 meteren under årets UM i Trondheim. Ås-gutten førte hele løpet, og til slutt kom han inn på ny mesterskapsrekord, 1.49.53, foran en av helgens store profiler Esten Hansen-Møllerud Hauen.

Jan Billy Aas' sommerturne i Sverige ble startet med Böda Beach Run. (Foto: privat)

Jan Billy Aas har gjort unna del én av sin sommerlige løpsturné i Sverige

Sommerferien kan brukes til så mangt, og Jan Billy Aas drar til Sverige for å delta i løp. Fra 28. juni til 2. juli deltok han i disse tre: Böda Beach Run 5 km på Öland, Trosa Stadslopp på 4 km og det 5 km lange Varbergsloppet.
– Det var fantastisk fine løp naturmessig på meget fine steder.
Sensommerens vakreste eventyr - Langhusløpet.

Tråkker til med løpefest på Langhus

Langhus IL Alliansen, gjengen bak Bøleråsen Rundt (som per i dag er en del av Follotrimmen) og de relativt nyetablerte Langhusløperne har gått sammen om arrangementet, som altså er det aller første av sitt slag i hele verden.
Jan Billy Aas kunne glede seg over ha fått beste tid på 5 kilometeren i Mariestad Stadslopp. (Foto: privat)

Seier til Jan Billy Aas i Mariestad Stadslopp

Jan Billy Aas hadde ingen forventning om å kjempe i tetstriden i Mariestad Stadslopp i Sverige 7. mai. Derfor stilte han i mosjonsklassen, men da alle var i mål, viste det seg at han hadde dagens beste tid.
Leif Abrahamsen er i mål etter 410 km i britisk fjellandskap. (Foto: Montane Spine Race)

Leif Abrahamsen på 9. plass i Spine Race etter 108 timer i britisk fjellandskap

Leif Abrahamsen løp inn til en sterk 9. plass i Spine Race etter 108 timer. - Jeg har fått trent godt frem mot løpet og det har båret frukter. Når disponering og næringsinntak også fungerte godt, så ble dette en svært god opplevelse og en god treningsøkt frem mot Barkley senere på vinteren, sier Leif til kondis.no.
Oslofjorden Rundt-traseen byr på mange idylliske parti. (Foto: arrangøren)

Ny sprintdistanse kommer i neste års Oslofjorden Rundt

Oslofjorden Rundt er glade for å kunne introdusere nyvinningen «45 km – The Scenic Route». The Scenic Route vil, slik navnet indikerer, ta med løperne til noen av de flotteste plassene på kyststiene langs Oslofjorden.
Svein Arne Sølvberg tok en suveren seier i 70-årsklassen etter å ha vunnet alle etappene. (Foto: arrangøren)

Fem strake etappeseire for Svein Arne Sølvberg i Etape Bornholm

Svein Arne Sølvberg sørga for norsk sammenlagtseier i klasse 70-74 år i femdagersløpet Etape Bornholm som gikk denne uka. Even Bentzen Løvås kjempa om totalseieren og endte på andreplass bare 20 sekunder bak vinneren etter at de 42,2 kilometerne var unnagjort.
kvm001

Trimtex cup innledet med Knut Valstads minneløp

Årets Trimtex cup i orientering ble lørdag innledet med Knut Valstads minneløp fra Sandbakken i Østmarka utenfor Oslo Snitteverntiltak og regler for arrangement gjorde at løpet ble gjennomført med 5 kohorter med inntil 30 deltagere. Totalt stilte 90 løpere i aldersgruppen 13-16 år til start.