Årets 3opp&ned med Ivar Formoes Minneløp går av stabelen 10. oktober. Det er den fjerde utgaven av løpet, som er et skikkelig terrengløp med start og mål ved Lyns klubbhus litt sørfor Sognsvann, og samme sted som Nordmarka Skogsmaraton har start og mål.

Løpet arrangeres til ære for Lyn og Oslos store olympiske mester, Ivar Formo, som døde etter en ulykke i Nordmarka i 2006.

Løpet har tre løyper, en på 17 km, en på 9 km og en på 3 km.

Seniorgruppa_LYN_SKI_640.jpg
10. oktober møter du bl.a. disse spreke folka i seniorgruppa i Lyn Ski på de tre toppene som 17 km-traseen paserer. En historisk sterk seniorgruppe i Lyn Ski – med to løpere på landslag, en løper på profflag for langløp og mange sterke bein som jager bak dem.   Foto: Arrangøren

De "3" toppene er Vettakollen, Frønsvollen og Skjennungen. Fra Vettakollen har en et av Oslos fineste utsiktspunkter, og Skjennungen er det svært mange som kjenner til etter besøk på Skjennungsstua.
Alle disse tre inngår i den lange løypa på 17 km. 

Løypa i grove trekk: Klubbhuset til Lyn – Bånntjern – Vettakollen – Fuglemyra – (matstajon lysløypa) - Frønsvollen – Skjennungen – Ullevålseter – Lynhytta (matstasjon) – Nedre Åklungen – over demningen – Sognsvann – vestsiden – Klubbhuset.

Løypa på 17 km vil det bli mulig å teste en drøy måned før løpet. Onsdag den 2. september kan du bli med med start fra klubbhuset til LYN kl.18:00.
 
Prøveløpingen har egen facebookside her.

start_17km_MG_5757.jpgStarten i fjorårets Ivar Formoes Minneløp.

Joar_Thele_og_Sindre_Buraas.jpgI fjor vant Sindre Buraas 29 sekunder foran Joar Thele. På bildet er rekkefølgen omvendt. Foto: Arrangøren.

Thele, som er både europamester og verdensmester i kajakk og har hevdet seg høyt på resuiltatlistene også i langrenn og løping med f.eks. 10. plass i Holmenkollmarsjen og 28. plass i Birkebeinerrennet, begge i 2013. I fjor ble han nr. 41 i Vasaloppet.  På løpssiden vakte det oppsikt da han ikke bare vant Nordmarka Skogsmaraton i sitt første maratonløp noensinne, men slo også Kristen Aabys 14 år gamle løyperekord.
Løyperekord ble det også da han tidligere i år vant Farsund Maraton.

Du kan lese intervju med ham på Ivar Formoes Minneløp sin side her.

OEdegaard_Koerra_Madslien_IMG_5863.jpg
De tre beste kvinnene i fjor. Fra venstre:  nr. 2 Stine Fallingen Ødegård, LYN Ski,  vinner Monika Kørra , Ren-Eng og nr. 3 Kari Madslien, Nydalens Skiklubb.

3 Opp & ned Ivar Formoes Minneløp  
Hjemmeside 
Facebookside
Instagram   #
ivarformosminneløp

kondis.no samleside med bilder, reportasje, resultater og deltakerutvikling.