GTI-Stavanger arrangerer førstkommende lørdag det idylliske 3-sjøers halvmaraton som snor seg rundt Mosvannet, Stokkavannet og Hålandsvannet. Løpet har hatt en formidabel utvikling  i antall deltagere de siste år og har nå 1590 løpere påmeldt tre dager før løpet. Arrangøren har satt et tak på 1800 løpere, så du bør ikke vente forlenge hvis du vil sikre deg en plass i årets løp.

Det er mulig å melde seg på online til og med torsdag 31. oktober.

På hjemmesiden til 3-sjøers kan dere lese mer om løpet, og her er kondis.nos reportasje fra fjorårets løp.

Grunnet fremtidig jobb ved Mosvangen camping er nå start og mål flyttet til Stavanger Ishall. Her vil det også være bedre toalett- og parkeringsmuligheter enn ved det tidligere startområdet.

Tidligere har det vært arrangert stafett samtidig med halvmaratonløpet. Dette har arrangøren nå tatt bort for å få mer flyt for halvmaratonløperne. Det ble trangt ved stafettvekslingene. Dermed kan arrangørene ta i mot flere påmeldinger på 3-sjøersløpet.

Selv om løpet først og fremt er en breddemønstring og har truffet den vanlige mosjonisten bra, er det oppnådd flere sterke vinnertider i den småkuperte løypen, som stort sett går på grusvei.

- 1:23:42 Vigdis Holst, GTI

Vigdis Holst fra Skjalg IL har vunnet løpet hele fire ganger.            Foto: Runar Gilberg.