Lørdag arrangeres 3-Sjøersløpet for 10. gang. Halvmaratonen er i år sertifisert og blitt medlem av AIMS og opplever rekordpåmelding med hele 3000 sprekinger som er klar for løypen på lørdag. Løpet ble utsolgt allerede i midten av oktober. Løpet startet i 2006 og hadde 137 deltakere. Deretter har det blitt deltakerrekord hvert år med 2154 fullførende i fjor. Det var da blitt det 17. største løpet i Norge.

I tillegg til at flere enn 50 % av de påmeldte er debutanter, kan arrangøren skryte av en kvinneandel på nesten 40 %. Totalt 38 nasjoner er representert i lørdagens startfelt.

Raske løpere sloss om gode pengepremier
Flere sterke navn deltar i kampen om pallen og pengepremiene som gis ut til topp tre kvinner og menn (12,000 kr, 6,000 kr og 3,000 kr). Blant herrene blir det en tøff duell mellom «3-Sjøerskongen» Frew Zenebe Brkineh fra Sandnes IL – (innehar løyperekord og har vunnet tre år på rad), fjorårets norgesmester på halvmaraton, Ørjan Grønnevig fra Spirit og OL-kandidaten Urige Buta fra Haugesund IL (5 ganger kåret som Norges beste langdistanseløpet).  

I tillegg til disse tre stiller sterke navn som Simen Bergseth (Skjalg), Dag Einar Bøtun (Spirit), Marius Ruth Skeide, samt GTI-løperene Tom Erik Halvorsen, Ragnar Stølsmark, Bjøro og Roger Nevland, Erlend Solaas og Erlend Aano.

Blant  kvinnene har vi sterke Elise Selvikvåg Molvik, som vant i fjor og som vil møte konkurranse fra «beste norske kvinne i Berlin Marathon» Kjersti Fresvik fra Gular, samt  Ann Kristin Mosbron fra Spirit.
 
Konkurranse vil de få fra flere sterke lokale løpere, og raske navn som bør nevnes er syklisten Lene Byberg (Rennesøy Sykkelklubb), Ida Tjørsvaag (Spirit), Marte Hansen (Skjalg), Vianne Dahle (Skjalg), Marie Eide Roalkvam (Skjalg), Maria Wiig (Skjalg), Ingrid Kristiansen (Gular) samt de sterke GTI-løperene Elise Hay Opsahl, Anja Lindanger, Cecilie Husvæg  og Wenche Kvæven (vinner av løpet i 2007 og 2010).


Over 1000 debutanter
Enkelte maratonløp byr på oversikt over hvor mange som debuterer på distansen og/eller debuterer i løpet.
3-sjøersløpet byr på slik informasjon og Kondis oppfordrer andre arrangører til å hente frem tilsvarende informasjon.
 
3-Sjøersløpets løypa har en flott trasé både for løperne og tilskuerne og går fra på behagelig stier og veier fra Tjensvoll i Stavanger rundt de tre større vannene på Nord-Jæren; Stokkavatnet, Hålandsvatnet og Mosvatnet.

Løpet ble arrangert for første gang i 2006 – da med 137 fullførende. Sammenlignet med at det er påmeldt over 1000 debutanter til årets løp, så forteller det om utviklingen. Nytt av året er bruk av hallen Forum Expo som gir løperene en tørr opplevelse før og etter løpet. Her vil det også være ulike utstillere før og under løpet. Samtlige løpere får servert drikke og varm mat etter målgang.

kondis.no med egen samleside for 3-sjøersløpet
kondis.no har fulgt 3-sjøersløpet alle årene og på den nyopprettede samlesiden finner du mange bilder fra de ni tidligere årene. Du finner samlesider for løpene i Rogaland på toppen av Rogalandssiden.
Eller gå rett til Samlesiden for 3-Sjøersløpet

PEKERE:
Hjemmeside
Facebookside
Instagram

Startliste

Løypekart og høydeprofil er det mange arrangører som byr på. Men publikumskart  kan vi ikke huske å ha sett tidligere. Under byr 3-Sjøersløpet på et slikt kart. 

Mannen_med_bart_IMG_5749.jpgMannen med bart i 3-Sjøersløpet i 2012.  Foto: Runar Gilberg

Dabaya.jpgDabaya Badhaso løper inn til seier i 2011. Etter det har Frew Zenebe Brkineh vunnet alle ganger.  Foto: Thomas Hetland

skaaleIMG_2339.jpgFartsholder for 1.30 gruppa i 2013.  Foto: Thomas Hetland