Som vanlig var det glissent med deltagere i de lengste løpsøvelsene under Norgesmesterskapet for veteraner, som ble arrangert i Stangehallen 29. og 30.januar. Dermed var det nærmest fritt frem for Oppegård-trioen Svein Sølvberg, Steinar Lien og Frode Monsen, som tilsammen plukket med seg 4 gullmedaljer på sine 5 starter. Medalje ble det også til Ski IL's Knut Ytrehus;

Svein Sølvberg fra OI tok gull på 1500m lørdag og 3000m søndag i M60-64.
Steinar Lien fra OI tok gull på 800m og 4.plass på 3000m, begge søndag, i M45-49.
Frode Monsen fra OI tok gull på 3000m søndag i M50-54.
Knut Ytrehus fra Ski IL tok bronse på 1500m lørdag i M45-49.
Håvard Steinsholt fra Ås IL ble nr 4 på 1500 m lørdag i M50-54.

Halvmaratoneksperten Steinar Lien tok sitt andre NM-gull på 800m i helgen. Her fra 3000-meteren.

Starten er gått på 3000m for klassene fra M50 til og med M65. Frode Monsen, i gul OI-drakt, og Svein Sølberg, t.v., sørget for dobbeltseier til Oppegård. (Foto: Rolf Bakken)

Svein Sølvberg har en rekke gull fra veteran-NM fra før, men kunne i helgen innkassere sine to første NM-gull innendørs. Her tauer han på vinneren av M55-59, Bjarne Gausvik fra AKS-77 på 3000-meteren, der Sølvberg fikk 11.04,11. Gausvik kom nøyaktig 4 sekunder etter i mål. Bak skimtes vinner av M65 Harald Ødegård fra Raumnes og Årnes.

Frode Monsen løp også i samme heatet, tok teten fra start til mål og vant på 10.47,50. (Foto: Rolf Bakken)

Les Frode sin NM-rapport på SportsBloggen.