Heidi_Weng_sno.jpgPrimus motor Helge Reinholt og de andre driftige arrangørene i Treungen IL hadde store forventninger til NM motbakkeløp, og de forventningene ble innfridd hvis vi ser bort fra været (bildet til høyre).

Weng og Bugge vant snøkledd NM i Skuggenatten Opp

Forventningene til den sprø idèen med å arrangere et 12-timers løp opp/ned Skuggenatten var ikke like store, men med 44 påmeldte deltagere må dette sies å være en suksess allerede før start. Nå blir det med stor sannsynlighet fint vær også!

- Hurra, 44 påmeldte, med Gjermund Sørstad, Marius Jørgensen, Svein Vestøl og Marie Veslestaul på lista. Sikkert andre sterke løpere der som jeg ikke vet mye om, sier Helge Reinholt som er strålende fornøyd med å få såmange andre med på det som egentlig bare skulle være egentrening i bakker foran Hornindal Rundt 7. juli. Når han likevel skulle trene 12 timer i bakkene kunne han likevel lage dette til en konkurranse uten for mye apparat og organisering rundt.

Hvor mange ganger kan løperne klare å løpe Skuggenatten opp/ned på 12 timer?
- Noen i ultramiljøet har tippet at de beste muligens kan klare 15 runder. Altså 129 kilometer og 7 000 høydemeter. Det er nok mange som ikke tror det før de ser det, sier Helge Reinholt.

Les mer om løpet her: Ny utfordring i Telemark i 2015: Bakkeløp opp/ned i 12 timer

 

Påmeldte:https://www.deltager.no/emit/participant/participants.aspx?id=105365


Live tracker: http://view.smarttracker.no/web/event/show/884601


Blå piler (640x426).jpgSvabergene er typisk for distriktet, og i Skuggenatten opp gir de mulighet for tydelig merking.

 

Se også: Terminliste for norske ultraløp med omtale, linker og statistikk: Om norske ultraløp 2015