Etter 45 timer

Tre timer igjen og Sumie Inagaki er på god vei til å sette ny verdensrekord for damer. Hun har nå 375,4 km og mangler dermed bare 10 km, noe hun absolutt bør klare.

 Ryoichi Sekiya kommer til å vinne løpet, og vil kanskje havne et sted mellom 405 og 410 km, avhengig av hvor hardt han satser. Kanskje nøyer han seg med slå sin egen pers fra i fjor på 402,321 km?

Mikael Heerman ser ut til å gå mot en sikker tredjeplass, og kommer til å sette ny nordisk rekord. Sin egen finske rekord har han allerede passert.

Lars Skytte Christoffersen kan bedre sin egen danske rekord om han fortsetter i samme tempo som han har gjort de siste timene.

Mami Kudo sliter, men greier vel å holde unna for franske Emmanuel Conraux, som ligger 8 km bak henne. Bortsett fra tsjekkiske Daniel Oralek, som ledet de første timene, har de seks-sju fremste løperne vært i tetsjiktet hele tiden. _________________________________________________________________________________________________

Etter 40 timer

Etter 36 timer hadde Ryoichi Sekiya igjen overtatt ledelsen, og har frem til 40 timer økt ytterligere. Han har her 345,2 km, og ligger vel 6 km foran Sumie Inagaki, som biter godt fra seg. De siste timene har Sekiya holdt nesten 10 km i timen, og det er meget sterkt så sent i løpet.

Finske Mikael Heerman har løpt meget bra gjennom natten og er på tredjeplass med 324,1 km. Han har da 8 timer på seg til å slette sin egen finske rekord (357 km), og Rune Larssons nordiske rekord (373,8 km). Den førstnevnte bør han kunne klare; og han har muligheter til å klare den andre også. Men da kan han ikke ta mye pauser. Mami Kudo er nå på fjerdeplass med 311,4 km, og har passert danske Lars Christoffersen, som har tatt seg et par pauser i løpet av natten. Det kan kanskje komme ham til gode nå de siste timene, men det skal vel holde hardt å ta tilbake tredjeplassen som han hadde en stund. Med 306,9 km har han 17 km opp til Heerman, og det kan bli for mye, i alle fall om finnen ikke tar for mye pauser.

Holder Sekiya samme tempo de siste 8 timene som han har holdt en stund nå, vil han komme opp i rundt 425 km. Det er vel heller tvilsomt om han greier det. Inagaki ligger an til å ta tilbake sin verdensrekord, hun trenger 46 km, og det kan kanskje gå. Det blir i alle fall en spennende avslutning på dette løpet.




 

____________________________________________________________________________________________

Etter 30 timer

Det ser ut til at en del av løperne nå har hatt en pause, omtrent samtidig. Etter 30 timer er nå Sumie Inagaki i ledelsen med knapt 270 km, 4 km foran Sekiya, som er i full gang igjen, og som løper rasket nå.

Lars Christoffersen har klatret til 3. plass, og ligger bare 1 km bak Sekiya. Men japaneren passerte dansken i løpet av den trettiende timen, og vil nok øke sitt forsprang ytterligere.

Sekiya har hatt mye pauser, eller bare gått, i løpet av de siste seks timene. Det skal bli spennende å se hvor lenge dansken greier å holde det gående.

Finske Mikael Heerman har også løpt sterkere enn de fleste de siste timene, og ligger nå på fjerde plass, bare 12 km bak ledende Inagaki. Men Heerman har ikke mye pause i den siste tiden. Med 18 timer igjen er det fortsatt lite som tyder på at vinnerresultatet blir så mye over 400 km, kanskje 410-415 km. Et spenningsmoment blir det om Inagaki eller Kudo kan komme over 400 km. Mye kan, og vil skje.


___________________________________________________________________________________________

Etter 24 timer

Som ventet har farten nå gått merkbart ned. Sekiya, som fortsatt leder, hadde vel 132 km etter 12 timer, etter 24 timer har han 237,8 km, m.a.o. 105 km på de siste 12 timene. Og mens han hadde 66,7 km de første 6 timene, hadde han ikke mer enn i underkant av 48 km fra 18 til 24 timer. Og det er liten grunn til å regne med at han vil være i stand til å øke tempoet igjen; det ville i så overraske.

Verdensrekordholderen for damer, Mami Kudo, har mistet omtrent like mye fart som sin landsmann, men er bare 5 km bak. Sumie Inagaki er 5 km bak Kudo igjen.

Lars Christoffersen holder ennå 4. plassen, bare 2 km bak Inagaki, men det er vel fare for at han vil få problemer med å holde den avstanden. Skal han sette dansk rekord, må han løpe over 140 km i det døgnet som er igjen, og skal han sette nordisk rekord, må ha klare noe over 150 km. Det kan selvsagt gå, men hardt blir det.

Finske Mikael Heerman ser ut til å ha fått det nokså tungt nå. Skal han sette ny finsk rekord, må han greie minst 150 km det siste døgnet. Vi får krysse fingrene for Lars og Mikael, og håpe det beste.

Det er heller tvilsomt om vi får et vinnerresultat særlig over 420-425 km, men vi kan få en ny verdensrekord for damer, de to japanske jentene må klare 153 km (Kudo) og 158 km (Inagaki) for å greie det. En av dem - og kanskje begge - kan faktisk greie det.