Fokus Bank Oslo Maraton

Samleside for Konds-reportasjer fra Oslo Maraton

Bildet: Oslo Maraton er tilbake med start og mål på Rådhusplassen.

Det er i skrivende stund 85 dager til Oslo maraton. Og Kondis kan glede sine medlemmer med at det nå igjen er mulig å melde seg på til rabattert pris (på alle distanser). Dette gjelder frem til 1. august.
Melder du deg på innen 1. juli, uansett distanse - kan du vinne en Polar pulsklokke

Oslo Maraton arrangeres i år på en lørdag, så det  kan bli en løpsfest med masse folk på byen i Oslo nest siste lørdag i september. Med godt vær, mange tilskuere og flere billass med løpere, kan det bli en perfekt og flott avslutning på KONDIS sin feiring av 50-årsjubilèet.

Maratondistansen er det vakreste som finnes innen løping, og KONDIS startet jo som en maratonklubb tilbake i 1962. Derfor håper vi på at flest mulig nytter sjansen og løper maraton.


Det sies at maratonløpere ikke smiler. Dette bildet tatt av Kjell Vigestad - viser at det
ikke er riktig. Mannen som smiler er Arild Tveiten.

MARATONREKORD?
Pr i dag er det i1773 løpere påmeldt til maratondistansen i Oslo 22. september. Deltakerrekorden for Oslo Maraton er tilbake fra 1992. Da fullførte 1997 løpere den lengste distansen. Det er absolutt innenfor rekkevidden i år å slå den rekorden.

Med normalt forfall på løpsdagen må drøye 1000 til melde seg på for at det skal bli rekord. Og det både håper vi og tror skal skje.

Med den store oppslutningen om kondisjonsidrett i Norge generelt og ikke minst det store oppsvinget for løping så er det garantert mange som går rundt og funderer på om og når de skal prøve seg på maratondistansen. Bi har et forslag: I Oslo 22. september.


Startbilde fra årets Stockholm Maraton. Oslo er ikke der ennå - men det kommer!
FOTO : Per Inge Østmoen 

For mange er maraton den ultimate utfordringen - og noe som man gjerne vil prøve. Det å løpe en maraton er selvfølgelig noe man blir sliten av. Men maraton er noe alle kan gjøre, - på sitt eget vis.

KONDIS-PULJA
KONDIS har derfor innført KONDIS-PULJA i årets arrangement. Det er pulja for de som vil gjennomføre maraton på (rett under) 5 timer. Her er det gleden over det å gjøre en maraton sammen med mange andre med samme fokus som er det viktige. 

Undertegnede mener bestemt at det finnes mange med en maraton i magen, men som kanskje ikke helt tør. Ganske enkelt fordi man tror at man blir liggende helt alene der bak. Med KONDIS-PULJA gjør vi noe med det. 

Så - hvis du er en av de som veldig gjerne vil løpe maraton skissert som over - skynd deg og meld deg på . Er du medlem av KONDIS får du som sagt  også rabatt.  
Og hvis ikke, så blir du medlem i løpet av noen sekunder HER :

Og løper du saktere enn 5 timer ordner vi fartsholdere til for dem. Det viktige er bare å tørre. Som en såkalt erfaren maratonløper vet jeg at maraton ikke er noe "walk in the park". Se på det å løpe maraton som en oppdagelse av hvordan din egen kropp faktisk  fungerer. Som alt annet i livet har maraton opp- og nedturer. Og mandag 24.9 kan du med medaljen i hånda troppe opp på jobben - kanskje litt skakk i beina, men samtidig veldig stolt over hva du har gjort. Med rette!

Om du løper på 2.40, 3.30, 4.44, 5.00 eller 6 timer er helt uvesentlig. Har du fullført en maraton, så har du fullført en maraton. PUNKTUM!


Gratulerer, du er i mål. Frister ikke dette bildet?
FOTO : Kjell Vigestad 
 
I tell our runners to divide the race into thirds. Run the first part with your head, the middle part with your personality, and the last part with your heart.
Mike Fanelli, club coach