Bilder fra Æresrunden 2005
Det ser stille ut, men gutta på bildet fikk ca 50 etteranmeldinger i tillegg til de 120 forhåndspåmeldte. De 100 først påmeldte fikk forresten T-skjorte, mens alle fikk deltagermerke, vinnerne fikk sekker, og haugevis av oss fikk gavepremier. Det var mye for 70 kroner (etteranmelding 100 kroner).
Romeriksredaktør "gammeln" på kondis.no var en av mange fornøyde tilreisende på Hensmoen. Her avbildet under oppvarming før et løp som ga klasseseier i H55-59, i hans raskeste 5 km (19.57) siden 1999.
Her ser vi en del av de 152 løperne på startfeltet. Jentene er beskjedent plassert bak de ivrigste gutta. På bildet kan vi se 117 Øystein Ringnes (6 i 45-49 med 18.54), 76 Sindre Prestmo Larsen (vant 17-19 med 18.37), 18 Kjetil Engelstad (3 i 30-34 med 18.28), 161 Helge Holthe (vant 35-39 med 16.11), 49 Ole Arne Schlytter (vant 40-44 med 17.55), 92 Knut Amundsen (4 i 45-49 med 17.51), Tommy Torgersen (2 i 35-39 med 16.30), 110 Tore Sand-Hansen (totalvinner og vinner 25-29 med 15.58), 140 Ton Andre Kallager (vant 30-34 med 16.23), 125 Geir Lillemoen (3 i 45-49 med 17.47), 135 Sindre Buraas (vant 15-16 med 16.13), 55 John Sandnesaunet (2 i 60-64 med 22.08), 77 Lars Vik (5 i 13-14 med 21.31), 153 Martin Sulland (2 i 11-12 med 22.08) og 79 Lars Henrik Gasman (3 i 11-12 med 24.05).
Tore Sand Hansen kommer alene i tet etter 3 km og holdt greit unna til mål. Han lot seg ikke skremme av bare 5-6 varmegrader... her er det shorts og singlet som gjelder.
Hurdalsgutten Sindre Buraas holder fortsatt 2.plassen ved 3 km-passering hvor far Roar er fotograf mens kondisreferenten løper. Sindre hadde håpet å løpe raskere enn de 16.08 han hadde i Furumomila i fjor høst, men dagens 16.13 er likevel et veldig bra resultat for gutten som fyller 16 i mai - og alledrede har sølv fra årets terreng-NM på merittlista.
Modumløperen Tom Andre Kallager ligger fortsatt foran Helge Holthe fra Gjøvik ved 3 km, men senere blir Helge for sterkt, og han tar også igjen Sindre Buraas like før mål.
Herlig terreng.....
Litt lenger bak ser vi Ullensaker/Kisas Tommy Torgersen.
Jessheim-løperen Tommy Torgersen kom rett fra 2 dagers "fest" på Geilo, noe som så ut til å ha vært bra oppladning både for han og samboer Marianne Opsahl (nr 3 totalt av jentene). Han ble nummer 2 i yngste veteranklasse og holdt unna for fjorårsvinner Nils Bjerke som vi ser litt lenger bak i furuskogen.
Sistemann vi foreviget ved 3 km-merket var Nils Bjerke, som måtte plusse på fjorårstiden (16.24) sin med 23 sekunder denne gangen - og endte på den samme 6.plassen totalt som han har her ved 3 km. Han vant den harde 45-49 års klassen hvor 4 mann løp under 18 minutter.
Her ser vi en bra spurtende Helge Holthe på vei inn til 2.plass totalt foran unggutten Sindre Buraas.
Lars Henrik Gasmann fra Holeværingener er her kommet i mål etter et fint løp på 24.05, noe som holdt til 3.plass i den yngste gutteklassen.
Her har vi vignettjenta vår igjen. Karoline C. Hagen løper for Ringkollen Skiklubb - og vant jenter 15-16 med 24.34 på sine 5 km.
Holeværingens Daniel Gomnes har fullført sine 5 km på 23.39, noe som holdt til 7.plass i gutter 13-14 år.
Det er lett å la seg imponere av Kristen Røren (Bakke IF). I en alder av 86 år løper han fortsatt 5 km på under 35 minutter. Denne gangen ble det 34.32 på sprekingen... og arrangøren hadde selvsagt klasse menn 85-89 med på programmet.
Her velger vi å helgardere med å si at dette er I Dahl som får sin vinnerpremie.
Ingeborg Dahl fra Ringkollen Skiklubb vant K17-19 på 20.15, mens Ida Marie Dahl som løper for Ådal IL vant K20-24 på 22.48. En av dem er altså avbildet her....
Her er det iallfall evigunge Eva Carlsen som får sin vinnerpremie (65-69 år) etter et fint løp på 24.23.
Her er det Helge Holthe som får premie for seier i H35-39
Sindre Prestmo Larsen løper også for Ringkollen Skiklubb, og får her sekk for sin seier i M17-19 på 18.37
Denne karen har blitt yngre siden vi foreviget han i Fredrikstadløpet. Da vant han M45-49, mens han i Æresrunden vant M40-44. Det var jo et lurt klassebytte, siden fire av gutta i H45-49 løp raskere enn Ole Arne Schlytter denne gangen. Tiden 17.55 er likevel en flott tid for en halvgammel mann....
Magnus Bakke fra Linderud IL vant gutter 13-14 år på fine 17.59 og ble dermed 14.mann totalt av gutta. Det var en forbedring av fjorårstiden med 11 sekunder - da han var 15.mann totalt.
Yngste jente på Hensmoen denne gangen var Emilie Gomnes i jenter 11-12 år. Hun får sin velfortjente sekk etter et løp hvor hun var tett ned mot 5 min pr km. (25.37).
Det var mange Æresrundeøpere som måtte se ryggen til Emilie - og flere blir det vel for hvert år framover.
Asbjørn Solvang vant en av de voksne klassene, menn 65-69 år, på 23.24. Sprekingen løper for Ringerike Kraftverk.... og kraft hadde han iallfall mer enn nok av til å vinne klassen sin.
Det ble ingen totalseier på Nils Bjerke i år som i fjor, men 6.plassen totalt holdt til seier i en tøff 45-49 års klasse.
Tore Sand-Hansen fra Modum FIK var eneste løper under 16 minutter i årets løp. Tiden hans, 15.58 er et drøyt minutt over Knut Aaliens løyperekord, men han kunne sikkert presset tiden sin noe med hardere konkurranse.
Knut observerte vi forresten i landskapet - på sykkel - visstnok ikke lysten på en ny konkurranse dagen etter KM terrengløp.
Vi klarte ikke å få med alle klassevinnerne siden premieutdelinga gikk kjapt unna, men Elisabeth Steinkjer som vant damer 45-49 år fant vi igjen blant tilskuerne.
Vi fikk såvidt med oss Tony Sandnesaunet som fikk premie for seier i yngste gutteklasse (11-12 år). Tony fra Kjelsås brukte bare 20.48 på sine 5 kilometer.
Flere Sandnesaunet som vant; her er det Haldis (Sportsklubben Rye) som får premie for sin seier i kvinner 50-54 år.
"Den evige toer"? Det ble 2.plass - noen lusne sekunder fra totalseier - både i fjor og i år for Gausdaljenta Helene Melbø Hammershaug. I fjor 2 sekunder fra totalseier, i år 3 sekunder. Det til tross for at Helene i år løp 25 sekunder fortere enn i 2004.
Hun vant klasse 30-34 år 33 sekunder foran Marianne Opsahl.
Som vi har kommentert lenger opp, vi er virkelig imponert av Kristen Røren som i en alder av 86 år fortsatt løper kilometer'n på under 7 minutter - fem på rad også. Her får han premie og gratulasjon av arrangøren.
Vi er ikke helt sikre på hvem denne klassevinneren er, men våger et tips på Karin Loe fra Liv/Fossekallen.
Når alle klassevinnerne hadde fått sine sekker var det klart for en masse uttrekkspremier.... fra rause arrangører i Smurfit Norpapp BIL
Det var mye folk igjen til siste slutt....
Vi avsluttet bildekavalkaden med denne trioen fra Romerike som alle var godt fornøyd både med arrangementet og dagens innsats. Fra venstre Ole Arne Schlytter, Tommy Torgersen og Marianne Opsahl.