Kristian Breili har hatt en kanonsesong og satt flere personlige rekorder. Søndag gikk han helt til topps i Nøklevann Rundt, og forbedret dermed fjorårets andreplass. . Kristian løp riktignok 12 sekunder raskere i fjor enn årets vinnertid på 33.50. Ås-løperen avgjorde duellen med Helge Dolfsvåg mot slutten, etter å ha ligget på 2.plass noen meter bak lederen inn i de siste harde motebakkene. I mål skilte det 5 sekunder i favør av Breili.

Lenger bak løp Oppegård-trioen Harald Ringen (35.52), Svein Arne Sølvberg (36.47) og Steinar Lien (37.21) godt, og kom inn til hhv 10., 14. og 20. plass totalt, mens Jan Billy Aas (38.17) sprakk noe etter en litt for hard åpning. Jan Billy måtte se seg slått av trioen etter å ha hatt en luke på de første kilometrene. At Harald Ringen ble nr 10 totalt, men bare nr 5 i M40, forteller litt om hvor hard denne aldersgruppen er. Det er imidlertid ingen skam å bli slått av gode løpere som Helge Dolfsvåg, Frode Engelund, Runar Gilberg og Tor Fauske uken etter helmaraton i Oslo.

Svein Arne Sølvberg var tilbake på vinnersporet og var meget godt fornøyd med løpet og en forbedring på 24 sekunder fra i fjor. Klar klasseseier og 14.plass totalt er utrolig sterkt av 57-åringen.

Steinar Lien lå sammen med Sølvberg på de første kilometrene, men måtte slippe etter 3-4 km. Steinar har mye trening i beina og tok løpet som siste oppkjøring til sesongens siste mål, som er Amsterdam maraton neste helg. For Sølvberg og Ringen er det nå sesongpause.

Steinar Haukanes fikk en flott 2.plass i M60 med 47.21 og Trond Haraldsen ble nr 3 i M40 på 5 km, med 22.25.

På damesiden ble det fin 5. plass totalt og 4.plass i K17-34 til Wendy Fjellstad fra Ås IL, med tiden 42.43.

Alle resultater og mange bilder finner du i hovedreportasjen.
Premiepallen+med+Kristian+Breili+i+midten%2C+flankert+av+Helge+Dolfsv%E5g+og+Frode+Engelund.
Premiepallen med Kristian Breili i midten, flankert av Helge Dolfsvåg og Frode Engelund.