I fravær av Susanne Wigene, og med Kirsten Melkevik Otterbu borte pga ankelskade, var det duket for junior Ingunn Opsal som løper for Tjalve. 19-åringen, som nylig tok sølv i junior-EM på samme distanse, løp rett i tet og fikk luke til de øvrige konkurrentene allerede på første runde. Første 1000 m gikk på 3.14.

Kampen om sølv
Med+flagget+til+topps.+Legg+merke+til+Christinas+hodeplagg+som+matcher+flagget+i+bakgrunnen.
Med flagget til topps. Legg merke til Christinas hodeplagg som matcher flagget i bakgrunnen.
Bak suverene vinner Ingunn Opsal ble det etter hvert puljer på to og to. Vidar-jentene Kjersti Karoline Danielsen (325) og Christina Bus Holth (208) gjorde opp om sølvmedaljen - en duell førstnevnte gikk seirende ut av på oppløpssiden etter å ha dradd størsteparten av løpet selv. (Foto: Bjørn Johannessen) Kampen om fjerdeplassen
Neste pulje bestod av Miriam Berg Hovda (97) og Pernille Thomassen. 19-årige Miriam vant oppgjøret og løp inn til en fjerdeplass på 17.50,64. (Foto: Bjørn Johannessen)
Hele veien hadde Vigdis Holst (76) og Helene Pemmer (62) ligget bakerst av de syv jentene som deltok, men på de siste rundene begynte de virkelig å ta innpå Hovda og Thomassen og blande seg inn i kampen om fjerdeplassen. Det ble likevel noen få meter for langt fram for Holst og Pemmer som kom inn på henholdsvis 6. og 7. plass. (Foto: Bjørn Johannessen) Fornøyd vinner
Ingunn Opsal kunne strekke armen i været som suveren vinner på kvinnenes 5000 m med tiden 16.07.04, og dermed også pers med to sekunder. (Foto: Bjørn Johannessen)