Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Spennende vegmuseumsløp

Tor Håkon Viken var tidlig i tet, men det var lenge kamp om de første plassene.  Erik Dimmen Søle, Jon Evensen, Asbjørn Lie og Espen Eide var i tet.  Etter hvert klarte Tor Håkon å tilrive seg et lite forsprang og i siste bakken opp mot høyest punkt var ledelsen på 50 meter tilbake til Jon Evensen med Erik Dimmen Søle og Fredrik Stenen på de neste plassene.  Spurtegenskapene til Jon Evensen hjalp ikke denne kvelden og Tor Håkon Viken ble nok en gang vinner her på Vegmuseumet. Ungguttene Erik Dimmen Søle og Fredrik Stenen kom på de neste plassene. Deretter fulgte Asbjørn Lie som nærmer seg tidligere tidere store bravader i Sørdalskarusellen.  Tiden ble også veldig god og den beste som Tor Håkon Viken har hatt side løypa ble lagt om i 2000.

Det var også veldig spennende blant jentene. Helene Melbø har vunnet Vegmuseumsløpet 5 ganger fra 1998 - 2002, mens Liv Hilde Drugli hadde 3 seire fra 2003 - 2005. Jentene holdt følge hele veien med Liv Hilde først og med Helen på hjul.  Liv Hilde klarte å tilrive seg noen meter inn mot mål og var 3,7 sekunder foran Helene i mål.  Liv Hildes tid er 2  tideler bedre enn i fjor, men et stykke bak Helenes rekord for løpet.

Det ble mye om de beste, men det var spennende å være tilskuer å bivåne utviklingen i løpet.  Innsatsen var upåklagelig blant alle deltakerne og vi tror løperne setter pris på den fine traséen på Vegmuseumet.  Det var ganske trangt i starten der de forlater veien og løper inn i skogen, men vi tar det som et sunnhetstegn. Da er det mange som stiller opp. 50 mosjonister stilte på startstreken, dette er noen færre enn i fjor da det var 59 løpere med.

Det har vært mye gråvær på løpsdagene våre i høst.  Markisen på Litrimbilen er ødelagt ved et uhell og vi måtte improvisere med presenningtelt for ikke å ødelegge det tekniske utstyret.  Heldigvis ble det ikke noe regn og arrangørene kunne være tilfreds med et flott arrangement med mange blide deltaker.

Neste onsdag går Olympiaparkløpet, som er en fin oppkjøring mot Birebeinerløpet.  Vi håper på riktig mange der.

Sammenlagt etter 8 løp - sjekk hvor mange løp du har.  Husk at du må 6 løp for å fullføre Sørdalskarusellen.