Det ble nok en gang sølv til Sindre Buraas i jr-NM terrengløp. Akkurat som i fjor var han ett sekund etter Steinkjers Eivind Jensen, men han var selv ett sekund foran "årets juniorløper 2006" Sondre Norstad Moen. Sindre mente selv han var sjanseløs i spurten i dag, og slik sett var han veldig glad for søvmedaljen.
RESULTATER

Se også hovedsiden

"Sølv-Sindre"
Sindre har en bra langrennsvinter bak seg med blant annet en Norgescupseier på slutten av sesongen. Løpssesongen er dermed såvidt i gang og han var litt betenkt over litt vonde bein før starten i dag.
Om han var litt skeptisk før start var han godt fornøyd etter målgang. Fjorårsvinner Eivind Jensen er veldig god på 800 og 1500 meter og har en bra innendørssesong bak seg. Inn mot mål følte Sindre at han var sjanseløs, men det skilte likevel bare et ynkelig sekund (som i fjor) til gullet.

Vinner av høstens lang-NM, Sondre Norstad Moen fikk derimot stryk av Sindre denne gangen. Han slapp i ei kneik mot slutten og var ett sekund etter Sindre i mål.

I morgen løper Sindre stafett i seniorklassen sammen med Håvard Solberg og Stian Stensland fra Ås. De gutta ble nr 5 og 18 i seniorenes 3 km i dag.

Sindre har forøvrig vist seg å være sterkere jo lengre løpa er, og slik sett skal det bli spennende å følge han i Sentrumsløpet dersom han velger å stille opp der. Det er det absolutt en mulighet for, kan faren Roar fortelle på telefon fra Hurdal.

Tøft for Jonas
Det ble 7.plass til Jonas Hammer fra Lørenskog FIL i ungdomsmesterskapet i klasse Gutter 16 år. Den klassen er veldig sterk. Henrik Ingebrigtsen som vant løp like fort som Sindre. Hvis man ser på klassen over eller under er ikke den i nærheten av tilsvarende nivå.

Jonas var blant annet 3 sekunder raskere enn vinneren av damer senior, Kirsten Melkevik Otterbu. Hun hadde 9.06 på 3000 meter ifjor, så det kan bli en tid runt 9.00 min på 3000 meter i år for Jonas. Men det er 4-5 stykker som kan løpe under 8.45 i klassen, så klassen er historik god med løpere som f.eks. Ingebrigtsen, Jonas Legernes og Norstad Moen)

Sølv til Harald Ødegård
Harald Ødegård, Raumnes og Årnes IL, stiller opp når det er mesterskap - det er det dessverre veldig få andre veteraner som gjør. Men, de som er med er gjerne de beste, så denne gangen ble det er fortjent sølv til Harald.
Her+ser+vi+fra+terreng-NM+kort+l%F8ype+i+fjor%2C+der+Sindre+ledet+klart+underveis+-+men+ble+tatt+igjen+og+spurtsl%E5tt+av+Jensen+som+her+ligger+p%E5+3.plass
Her ser vi fra terreng-NM kort løype i fjor, der Sindre ledet klart underveis - men ble tatt igjen og spurtslått av Jensen som her ligger på 3.plass