Flott pers av Sindre på 3000 meter
Dagens 3000 meter i Sollentuna Grand Prix ble svært vellykket for Hurdølingen Sindre Buraas. Han løp i et felt med mange jevngode løpere, og etter et jevnt løp sluttet han på 8.24.95. Det er over 8 sekunder raskere enn persen han satte i Stavanger 13.juni.
Mandag+2.juli+l%F8per+Sindre+ut+p%E5+Malm%F6+stadion+p%E5+sitt+f%F8rste+virkelig+store+internasjonale+banestevne.
Mandag 2.juli løper Sindre ut på Malmö stadion på sitt første virkelig store internasjonale banestevne.
Se også kondis.no hovedsiden

Farten på dagens 3000 meter viser at han absolutt kan være i stand til å løpe 5000 meter på MAI-galan i Malmö på 14.35 og dermed kvalifisere seg til junior-EM i friidrett på samme distanse. 3x 2.48/km i dag må byttes ut med 5 x 2.55/km om fem dager.

Nå venter to dager i Stockholm før han reiser til Malmø hvor han altså løper 5000 meter mandag i et fryktinngydende felt. Der gjelder det at han velger riktig åpningsfart og ikke blir med de aller beste løperne (Kenyanerne) ut fra start..

5.best i Norge
Med dagens løp er han igjen solid foran de to juniorene som lå foran på årsbestestatistikken på 3000 meter. Henrik Ingebrigtsen fra Sandnes IL hadde 8.30 på 6.plass mens Lars Erik Malde fra IL Skjalg hadde 8.31 på 11.plass. 22-åringen Asle Tjelta løp seg inn på 2.plass med dagens løp i Sollentuna.

Pr 24.juni lå Sindre på 14.plass med sine 8.33, men med dagens løp rykker han opp til 5.plass på lista som toppes klart av VM-uttatte (3000 hinder) Bjørnar Ustad Kristensen.