Suveren løyperekord av Ullensaker/Kisa ILs juniorlag
UllKisa ILs to lag i G15-19 stafetten: Bak fra venstre, 2.laget: Njord Erlend Wiiker, Fredrik Anthi Svinø, Anders Buraas, Thomas Løland, Christer Amundsen. Foran fra venstre, 1. laget: Thomas Roth, Martin Opaker, Vetle Aasland, Vegard Løberg Gjelsvik, Andreas Roth. (Foto: Hans Jørgen Borgen).

Det var kanskje ikke Davids kamp mot Goliat, men når Ull/Kisa's unggutter møtte Tyrvings sterke seniorlag, var det vel ikke annet å vente enn at seniorene skulle vinne. Slik ble det ikke, Ull/kisa-juniorene var overlegne og satte også en imponerende løyperekord i stafetten.

At Ull/Kisa skulle vinne Gutter 15-19 klassen var som ventet, de var skyhøye favoritter. Med tre juniorlandslagsløpere på laget; Thomas Roth, Vetle Aasland og Vegard Løberg Gjelsvik, så hadde man det beste laget man kunne stille fra Romerike.

Tyrving, som er en av de bedre stafettklubbene i Norge, med bla. 6. beste norske herrelag i Holmenkollstafetten i fjor, valgte å benytte muligheten for å få matchet sine seniorløpere og stilte opp med et seniorlag i G15-19 klassen, utenfor konkkuranse, for å prøve å slå Ull/Kisas gutter. Det klarte de altså ikke.

Førstelaget vant med tiden 6,49,1. Dette er 20 sekunder fortere enn 1. laget fra Ull/Kisa løp på i fjor når de vant, og 6 sekunder raskere enn løyperekorden. Andrelaget løp på 7.10,1 og var raskere enn BULs førstelag, som fikk sølv, siden UKIs andrelag hadde med Hurdalsløper Anders Buraas og dermed løp utenfor konkurranse (Anders representerer Ull/Kisa i Junior og Senior). Andrelaget løp kun 1,3 sek saktere enn Ull/Kisas førstelag som vant i fjor.

PÅ 6.plass i G15-19 finner vi Lørenskog FIL med dette laget: Nicolai Smestad(17), Nivetan Panchalingam(16), Håvard Lurås Hammer(16), Jonas Lurås Hammer(18) og Jinorthan Sellathyrai(17).

artikkelen fortsetter under bildet
Fra 1.etappe i G15-19: Startnr 81 Kristian Kværner-Svendsen, Tyrvings seniorlag utenfor konkurranse, startnr 82 Thomas Roth, Ull/Kisas 1. lag, Startnr 86 Njord Erlend Wiiker, Ull/Kisas 2. lag (foto: Rune Wiker).

Ull/Kisatrener Hans Jørgen Borgen har oppsummert stafetten slik:

På førsteetappe stilte Thomas Roth for 1. laget og Njord Erlend Wiker på 2. laget. Tyrvings seniorer stilte med Øystein Kværner-Svensen, som hadde 1.52 på 800 m i fjor og 49,x på 400 m i fjor. De åpnet alle kontrollert og når det var igjen ca. 250 m igjen av etappen slo Thomas til. Tyring hang på men Njord måtte gi noen meter. Ved veksling var avstanden ca. 3 sekunder, fra Thomas til Njord, noe som var svært imponerende av Njord Erlend Wiker som løp på 1.58 i fjor sommer.

Martin Opaker for førstelaget holdt unna Morten Haave fra Tyrvingsseniorer og Ull/Kisa vekslet fortsatt først. På andrelaget steppet unge Thomas Løland inn _(14 år) etter å ha løpt enn 700 m lang etappe 30 min tidligere. Likevel måtte han kun gi 3 nye sekunder til 1. laget.

På fjerde etappe, stafettens tøffeste etappe, gjorde Vegard Løberg Gjelsvik, som i fjor, svært kort prosess med alle. Han imponerte stort og slo samtlige løpere på etappen med 9 sekunder eller mer. I forhold til seniorlaget til Tyrving ble det hele 12 sekunder, og det mot Kiristian Nedregård, som hadde 1.55 i fjor og fra Tyrvings side ble vurdert som sterkere enn Vegard før stafetten startet.

Fredrik Anthi Svinø imponerte også på denne etappen for 2. laget. Han var 11 sekunder bak Vegard og kun slått av Vegard og Jonas Luraas Hammer (1 sekund foran) på denne etappen. Nok et imponerende løp av Fredrik som ser ut til å løpe bare fortere og fortere for hvert løp som går.

På siste etappe var det spenning i om det ble løyperekord - noe som det ble med stor margin. Andreas Roth kunne kontrollere inn uten problemer. Spenning ble det også om 2. laget til Ull/Kisa også kunne slå Tyrvings seniorlag. Christer Amundsen prøvde virkelig alt han kunne og var kun tideler bak.

Fra 1.etappe i G10-14: Startnr 57 er Jonas Haarberg Bolgen (foto: Rune Wiker).

5.plass til Strømmen IF i Jenter 10-14
Strømmen IFs førstelag kom på en flott 5.plass av 34 lag i Jenter 10-14. På laget løp: Therese Tærud(13), Camilla Olsen(14), Mari Gaupset(12), Vilde Alfarrustad(13), og Dorthea Olsen(11) på laget.
Ull/Kisa ILs førstelag ble nr 11 og Strømmens 2.lag nr 16.

I Gutter 10-14 (27 lag) ble det 13.plass til Ull/Kisa ILs førstelag og 16.plass til Strømmen IF.