Både Øystein Sylta og Helge Dolsvåg rykka en plass fram på resultatlista i forhold til i fjor da de begge ble slått av Odd Snerthammer. Nå hadde de meget god kontroll på resten av feltet. Ingen andre løpere klarte to-timersgrensa - til tross for at sterke løpere som Kristen Aaby og sølvvinneren fra årets maraton-NM, Martin Kjäll-Ohlsson, deltok.

Solveig Pedersen vant for fjerde gang på rad. Tida var hennes beste noensinne, og hun befesta dermed andreplassen sin på adelskalenderen.

Kvinnene har også sin egen kortløype på 12 kilometer, og denne ble - som vanlig - vunnet av Trude Harstad. Hun har vunnet åtte av de ti siste åra, og sin første seier tok hun allerede i 1991. Også hun ligger på en andreplass adelskalenderen - 18 sekunder og to plasser foran Solveig Pedersen som satte sin bestetid i kortløypa for nøyaktig 20 år siden.

Svalandsgubben er med andre ord et løp en ikke blir så fort ferdig med. Helge Dolsvåg hadde sin første seier i 1983. Da løp han på 1.43, og det er flott å se at han 22 år seinere igjen er med helt i teten. Helge Dolsvåg uttalte for øvrig etter at han tok sin sjette seier i 1991: