Brunlanes nesten ytterste i Indre Skagerak like ved Stavern og få minutter utenfor Larvik ligger idyllisk til. Etter litt frem og tilbake bestemte været seg for å ta en god norsk sommerdag varianten.
Dermed ble det riktig godt å være tilskuer, men kanskje noe varmt for enkelte utøvere.
I hvertfall var det flere av løperne som raskt fant seg en plass i skyggen etter løpet.

Spennenede dueller om seieren på 4,6 km
Nok en gang finner vi mange unge løpere høyt på resultatlistene. "Verst" var det på kortdistansen for kvinner hvor Miriam Berg Hovda vant en spurtduell med årets "komet" Silje B. Hørthe. Sistnevnte dro lenge men i spurten var mer rutinerte Hovda for god. De 2 topper henholdsvis 18-19 og 20-22 års statistikken for kvinner på 5km.
Mens vi er inne på statistikken: Ikke mindre enn 5 av de 10 beste på Norgesstatistikken på 5km i år stilte til start i Brunlanesløpet.

Også blant mennene var det jevnt og det ble vinneren av Kristinaløpets 5km for 2 uker siden som triumferte igjen ved å slå Simen Haugen med fattige 9 sekunder.
Dermed ble det ikke dobbeltseier til familien Haugen slik som i fjor.

Klare seiere på 9km
Gunhild Halle Haugen gjorde imidlertid sin del av jobben og tok en klar seier blant kvinnene på 9 km. Marit Årthun Matre Il var nærmest, mens vi ble snytt for nok en spennende duell mellom klubbvennindene i Tjalve Harkonen og Gjessing, da Gjessing fikk en skarp gjenstand opp igjennom skoen og måtte gi seg etter 7km. Ekstra synd for Gjessing som har mistet oversikten over hvor mange Brunlanesløp hun har deltatt i.

Blant mennene stakk Tjalves Erlend Bronken tidlig i fra og kunne kontrollere seieren lenge. Bronken er inne i en periode hvor treningen er prioritert og kunne fortelle til kondis.no at han ikke hadde ladet opp til dette løpet og hadde 2 økter dagen før.

Sterk tid av 12-åring
Aller mest imponerende på 9km var 12-år gamle Haakon G. Pedersen Nesjar Fotball som ble nr.2 i klasse 12-16 år på sterke 34.32. Løypa er ikke kontrollmålt, men avviker den lite fra den oppgitte distansen på 9km vil tiden hans tilsi en plass blant de 2 beste i statistikken for 12-13 års klassen på 10km. Det skal også legges til at løypa (på 9km) er ganske tøffe med mye bakker.

Solid deltakerøkning fra i fjor
Ï fjor høljet det ned i Brunlanesløpet da 375 fullførte. Mens det i 2006 var flott sommervær og skikkelig varmt med 27 grader, da med ca. 360 fullførende.
I år fullførte hele 459! Det var i barneløpet med oppgang fra 50 til 80 og på 10km med oppgang fra 164 til 210 hvor økningen kom. 5km hadde samme antall.
Ikke minst gledelig var det at 9km hadde en økning på 50% blant kvinnene.

9 Erik Bjerke Fram Fotball 17:31

Bilder: Hvis ikke annet nevnt er fotografen Kjell Vigestad.
Tekst: Heming Leira
Syllings komet Hoerthe utfordret Hovda
Nok en gang var årets komet fra Sylling Silje Bæra Hørthe helt fremst i løypa. Her drar hun på Miriam Berg Hovda som har vært med i gamet noen lengre. De holdt følge helt til spurten hvor Hovda dro i land seieren. Rett bak Hovda prøver fotballspilleren og kjæresten til Hovda Erik Bjerke å holde følge. Bjerke nærmer seg Hovda stadig mer i de løp de deltar på sammen. Denne gang skilte de bare 20 sekunder.
Spreke 19 åringer
De topper henholdsvis 18-19 og 20-22 års statistikken på 5km i år.
Rugland vant Vestfoldduellen
Trond Arne Rugland fulgte opp seieren fra Kristinaløpet 2 uker tidligere og slo Simen Haugene.
Jens Lund
var en av flere med flott spurt.
Erlend Bronken
trives i Vestfold. For 2 uker siden ble det fjerdeplass i Kristinaløpet. Nå ble det seier.
Gunhild Halle Haugen vinner igjen
og her er det Martin L. Ørnefjord som prøver å henge på.
Gjøvåg prøver å holde følge med ungdommen
Tidligere Norgesmester på 3000m hinder Roger Gjøvåg vinner 50 års klassen på 9km. Her ligger han mellom Martin Galleberg som blir nr. 5 i klasse 17-29 (i hvitt) mens 12-årige Haakon G. Pedersen leder an feltet.
Haakon G. Pedersen 12 år
spiller fotball i Nesjar Fotball gjør en meget sterk 9 km med tiden 34.42 og ville helt sikkert vært helt i toppen av årets 10 km statistikk i klasse 12-13 år om han hadde prøvd seg på en kontrollmålt 10 km.
Flott felt ved vannet
Først vinneren av Larviksløpet Kjetil Sørum endte på 5.plass, Bjarne Vad Nilsen ble nr.4, Alexander Jørgensen vant spurtduellen om andreplassen, Mats Rudin Resaland tok 6.plassen
Jens Christian Berg tar 3.plass
Marit Årthun og Anders Heldal
Årthun blir beste kvinne etter Gunhild Halle Haugen
Rolf Nielsen vinner eldste klasse
Rolf holder stilen bra og vinner 70-74 års klassen suverent. Med tiden 41.34 hadde han hevdet seg i toppen i alle klassene fra 50-54 år og oppover.