Det er Kondis norsk organisasjon for kondisjonsidrett som kontrollmåler løyper i Norge. Utifra disse løypene (og de store løpene i utlandet) bygges det så opp statistikker for norges beste, norges beste juniorer og alle veteranene. Flere ganger i løpet av året oppdateres disse statistikkene noe som er et meget omfattende arbeid. Det er Rune Fossheim som er sjef for alle disse statistikkene, så neste gang du treffer ham på et av maratonløpene (eller et løp på kortere distanser) (Han har sjøl løpt maraton 111 ganger) er det fullt mulig å vise at du setter pris på dette arbeidet!

Idag byr statistikksjefen på en oversikt over  "Årlige bestetider på maraton". I det nye årtusenet er det Urige Arado Buta og Kirsten Marathon Melkevik som flest år har vært den raskeste. Begge med fem år.
Men hvem toppet statistikken flere år på rad på begynnelsen av årtusenet?
På bildet ser vi Annie Bersagel som har toppet maratonlisten de to siste årene

Du finner oversikten her.

Hvis du ikke er medlem av Kondis, vil du foruten alle de personlige medlemsfordelene støtte arbeidet med kontrollmåling av løyper og statistikkene. Her er noen av medlemsfordelene: startkontingentrabatt på over 80 løp, solide rabatter på flere sportsbutikker, 10 flotte nummere av Kondis som gir deg masse inspirasjon og informasjon og mye mye mer.

Sjekk alle medlemsfordelene og bli medlem HER.

Visste du at hvert år kommer flere tusen løpere med på de norske statistikkene Kondis produserer?