BDO-mila Stavanger

Torsdag 19. mai var Stavanger stoppested for BDO-mila. Med BDO som både arrangør og en av langrennlandslagets samarbeidspartnere, stilte to store langrennsprofiler klare til start; Petter Eliassen og selveste Petter Northug Jr.!

93 håpefulle siddiser tok turen til Sørmarka for å løpe "Utfordreren" mot landslagsgutta, og enda flere løp før dette i "Mini-mila" og "Mosjons-mila".

Det ble løpt to runder i en sløyfe på på 5km, og et fantastisk publikum i sørmarkskrysset fikk sett løperne ved flere anledninger.

Petter Eliassen og IL Skjalgs lokale løper Gunnar Osmundsen markerte seg fra start. De holdt sammen i tet helt til siste slutt, hvor Osmundsen var den sterkeste i de lettere partiene inn mot mål. Han ble dermed BDO-milas vinner, samt den eneste som klarte å slå landslagsgutta.

På tredjeplass kom nemlig Petter Northug Jr. Han åpnet avventende, og var ved ca. 3km nummer 7. På tilsvarende punkt i løypa på neste sløyfe hadde han derimot løpt seg opp til en klar tredjeplass, men ble nok løpende litt for mye i ingenmannsland til å ha sjans på å hente suverene Osmundsen og Eliassen.

I kvinneklassen ble det storeslem for GTI Stavanger. Lene Rørvik vant foran lagvenninnene Anne Østbø Frafjord og Siv Houmb.

TOPP 3 kvinner og menn i "Utfordreren"-mila:

Herrer:

1 Osmundsen, Gunnar 00:34:17

2 Eliassen, Petter 00:34:25

3 Northug Jr., Petter 00:36:44

Damer:

1 Rørvik, Lene 00:42:11

2 Frafjord, Anne Østbø 00:43:03

3 Houmb, Siv 00:47:42


Starten 
 

 


Første glimt av  Gunnar Osmundsen (68) og Petter Eliassen (delvis skjult)
 

 


Northug med godt grep om tredjeplassen her
 

 


Lene Rørvik løper gjennom heia-svingen
 

 


Anne Østbø Frafjord med god kontroll på andreplassen

 


Siv Houmb sikret trippel for GTI i kvinneklassen