Bildet til høyre er det seedet gruppe 1. som er nesten over bakketoppen ved Gullfjellet fra ifjor. I årets utgave starter seedet gruppe 1 først av alle kl. 05.30 og ventes inn i Trengereidsbakken allerede kl. 06.25. På Vossevangen kan vi vel trolig vente de i mål et sted mellom kl. 10.30-45. Bare noen minutter bak jager seedet gruppe 2,3 og 4.

Sikkerheten i løpet er forbedret fra ifjor med færre syklister i puljene. Nå er det ikke er mer en 46 ryttere i puljene på seedet og 66 ryttere for vanlige mosjonister. Fjoråret var det 80 ryttere. Dette for å bedre sikkerheten. I tillegg er alle løypevakter fra start til mål gjennomgått førstehjelpskurs hvis uhellet er tilstede. Det er også flere ambulanser i årets utgave.

I Øystese og Skjervet er det to nye tunneler men begge skal sykles utenom på gamle veien forteller Nils Olaf Solberg. Innkomsten og målgang skjer på Tvildemoen ca. 500 meter før Voss sentrum og her blir tidtaking sluttet. Nytt av året også er at Vangsgaten midt i Voss sentrum blir arena for alle syklister som offisiell målgang.

Bergen-Voss arrangeres for 36. gang og er ganske nøyaktig 165 km med start fra velkjente Grieghallen i Bergen sentrum.

Kondisreporter Jørgen Pettersen er til stede og dekker fullt ut.

Tekst og foto: Jørgen Pettersen



Det er knyttet stor spenning på hvem som er med til mål i vinnergruppen. Fjorårets gruppe bestod av 11 mann med Voss sin store sønn Bjarte Vethe som tok sin 8. seier i Bergen-Voss. Vinnertiden ble på rundt 4. timer og 15 minutt.


Men Bergen-Voss er mer enn en rekordpulje. Nå er det naboer, treningssentre med egen Bergen-Voss gruppe og vanlige mosjonister som skal slåss med seg selv og kanskje forbedre tiden fra ifjor. 


Store felt skal over seige Trengereidsbakken ved Gullfjellet, deretter er det lange og drøye Kvamskogen og avslutningen i Skjervet like før Voss.


Det er blitt svært mange kvinnelige syklister med på Bergen-Voss og det bare øker. På bildet er det BCK sin syklist Beate Ulvik som er midt i Trengereidsbakken. Tiden hennes ble på 8.55


Nytt av året er at alle vakter nå kan førstehjelp og enda flere ambulanser er tilstede i årets utgave. Puljene er også blitt mindre. BCK har fokus på sikkerhet.


Vinner av kvinneklassen Linnea Fredång fra 2011 som blir intervjuet av TV-2. Vant på 4. timer og 25 minutter. Det gir en snittfart på 36.59 km/ i timen. 



Blir det en ny seier til Bjarte Vethe fra Voss? Ove Matland jager også sin 9. seier og har sammen med Bjarte 8. seire i Bergen-Voss.


Det blir mange slike fjes å se på lørdagen i Vangsgaten på Voss. Bildet er fra 2011 med positive mennesker fra melkesyre.no. Herren i midten foran er Bjarne Ludvigsen so også gleder seg til Stoltzen.......kanskje på 10-tallet?