_DSC9458.jpgReine Alpe d'huez svinger opp Bergsdalen. (Foto: Jørgen Pettersen)

_DSC9123.jpg
Dan Erik Hansen ble klokket inn på 13.31 i 2014. Det ga andreplass. (Foto: Jørgen Pettersen)

_DSC9311.jpg
Ingebjørg Arneberg Stueland tar andreplassen totalt i kvinneklassen  i 2014, tid  23.35. (Foto: Jørgen Pettersen)

_DSC9284.jpg
Einar Trefall vinner rulleskikonkurransen i 2014 på 17.45. (Foto: Jørgen Pettersen)


Fra arrangøren har vi fått denne rapporten

"Bergsdalen Opp (BO) ynskjer å gjenskapa ein gamal tradisjon på Dale. Alle hugsar den gongen då folk gjekk mann av huset for å delta eller sjå på idrettsarrangement både vinter og sumar med premieutdeling på peratrappå og stinn gate med folk. Dale er frå gamalt av kjent for ein open og inkluderande kultur.

Det vert spesielt satsa på å auka deltakinga i Trim og Turklasse utan tidtaking. 4 Dale-gensarar vert trekt blant desse deltakarane. Her kan du starta frå morgonen av og du må vera i mål seinast kl 1330. For dei som ynskjer å gå saman med andre vert ein sosial fellesstart kl 11 med Bjarte Ytre-Arne som speaker. Då kan du vera heiagjeng for dei som startar kl 12 og konkurrerer. Tour de France kan vera eit døme på kva me ynskjer oss her.

Det vert arrangert fotokonkurranse med premie på kr. 500 for beste foto. BO ynskjer seg alle typar motiv slik som turkos, publikum, natur, gateliv, born, konkurranse, idrettsprestasjon og så vidare. Bileta kjem til å bli brukt som reklame for neste års arrangement.

Også i år vert det delt ut eit idrettstalentstipend på kr. 5000 frå Dale Trafikksenter.

Det vert arrangert eit barneløp i Dale sentrum for aldersgruppene barnehage og småskulen.

BO satsar på eit kompakt arrangement for heile familien, noko som gjer det mogeleg for alle aldersgrupper å koma til Dale, delta og koma seg heim att same dagen.

Handelsstanden flyttar ut i gatå. Stanghelle Bruktmarknad drar med seg varer og folk utanfrå til ein variert bruktmarknad. Det vert snikkerkonkurranser og andre aktiviotetar for dei minste."


logoLarge.pngKlikk på logo for påmelding. 

Tidligere Kondis-reportasjer
2012: Bergsdalen opp på sykkel, ski og løp
2013: Sverre Morten Slethaug til tops i Bergsdalen
2014: Suksess for Bergsdalen Opp under Daledagane



x-logo.png
Klikk på logo for mer info