Førstkommende lørdag kl. 13.00 med start fra fra Dale sentrum til toppen av Storefossen. Løypen er 4 km lang og stiger med jevne 10 prosent hele veien til mål. Høydeforskjellen er 400 meter.

Arrangementet er en del av årets "Daledager" der Dalebygda viser seg fra sin beste og mest varierte side. Oppvarming og puljestart er ledet av speaker fra hovedscenen i sentrum.
Du kan selvfølgelig bare velge en av øvelsene, enten det er på rulleski, sykkel eller motbakkeløp. Undertegnede valgte løping og dette er nok min favorittløype med hensyn til vakker natur, bred og fin asfalt med med helt jevn stigning til mål.

Bildet til høyre (klikk for stor utgave) er avslutningen av løpet med mål på toppen av Storefossen ved demningen.

Påmelding skjer på nettstedet www.daleil.org     under "Bergsdalen Opp". Fristen er onsdag 5. juni.
Ved etteranmelding blir det krevd ekstra startkontigent.

Undertegnede deltok på fjorårets løp og kan virkelig anbefales. Stor stemning med marked og en bygd som var pyntet til Daledagene. Det er bare å ta med seg lommebøkene og besøke en av de mange fristende utsalgsbodene, spise god mat og nyte vakker natur opp Bergsdalen.


Tekst: Jørgen Pettersen   Foto: Fra arrangøren av løpet i 2012




Dale sin lokalbefolkning kjente sin besøkelsestid og stilte opp i hopetall. Stor stemning i startområdet, god musikk og en speaker som gir god informasjon.


Ut av sentrum av Dale med helt jevn stigning på 10 prosent hele veien opp til Storefossen. Syklistene startet først, deretter var det løpefolket og tilslutt rulleski. 


Utrolig løp, massive fjellvegger, stup rett ned og gjennom gammeldagse tunneler.


Thea Johanne Slethaug fra løpet ifjor hvor hun slo alle kvinner med ski på beina. Tiden ble 26.31. Hun fikk også tredje beste tid av de som løp også. Thea er datter av motbakke eksperten Morten Slethaug som er på det norske landslaget i ultraløp i motbakke.