For 7 år siden ble det første sykkelrittet arrangert som går etter en naturskjønn løype fra Mieron til Máze. Arrangøren har fra starten vært bygdelagene i Mieron og Máze. Binges sihkkelsearvi / Binges cycleklubb har senere kommet med på laget. Løype er 53,5 km med 500 høydemeter.

Bingesrittets formål har fra starten av vært:  
Å arrangere et terrengsykkelritt som passer for alle 
Å bidra til mer aktivitet og samarbeid i bygdene
Å være et folkehelsefremmende arrangement som skal stimulere til
mer fysisk aktivitet blant barn og unge, og blant personer som ikke driver med
organisert idrett
Å inspirere flere til å ferdes i naturen med sykkel
 
- Formålene våre har vi klart å oppnå. Vi har klart å få flere på sykkelsetet.  Flere har hevet seg med på sykkelsporten, både de som aldri har drevet med organisert idrett og spesielt “pensjonerte “fotballspillere, sier rittleder Marit Helene Eira.

Teten_2017.jpg
Teten i konkurranseklassen i fjorårets ritt. For disse er makstiden 5 timer. (Foto: Aslak Anders Skum)

 
- Bingesrittet er ikke så altfor krevende sykkelritt for den vanlige mosjonisten, men en kjempefin utfordring. Vi anbefaler mosjonisten å ta en stopp på Binges fjellstue, der det blir servert verdens beste vafler av vår samarbeidspartner Utdanningsforbundet. Vi anbefaler også å ta stopp på våre to andre drikkestasjoner. 
 For konkurranseryttere er det ett spennende sykkelritt med noen seige oppoverbakker, tøff utforkjøring og spennende avslutning. 
 
Eira forteller at de har hatt mange syklister som tidligere ikke har deltatt på sykkelritt,for så senere å delta på Offroad Finnmark, som ble arrangert tidligere denne måneden. - Så vi kan godt si at Bingesrittet er springbrettet for offroad Finnmark,sier hun.

Ymber_trim.jpg
I trimklassen har man inntil 8 timer til rådighet, og deltagerne starter 1-3 timer før konkurranseklassen. (Foto: Aslak Anders Skum)

 
I fjor arrangerte Bingesrittet for første gang ungdomsrittet SeastinBáŋkku1 Miila. Det visste seg å være ett spennende sykkelritt for ungdom.  De får prøvd seg på den nye traséen, som ble lagd i fjor. Tidtaking blir tatt på forhåndspåmeldte født i 2007 eller tidligere. ​Ungdomsrittet og barnerittet SeastinBáŋkku1 Mánát har start ved Máze skole kl 13.00.

5 Barneritt (640x480).jpg
Det er bare vinnere i barnerittet! (Foto: Aslak Anders Skum)

- Vi håper at enda flere av de yngre har lyst å utfordre seg og melder seg på før onsdag 22. august., sier rittleder Marit Helene Eira.

Bingesrittets hjemmeside

PÅMELDING