Lørdag 19. august ble Bingesrittet arrangert for 6. gang. Rittet hadde 127 påmeldte, med 59 i Thon konkurranse og 68 i Ymber Trim. Ungdomsrittet SeastinBáŋkku 1 Miila ble arrangert for første gang med 5 deltakere. Både deltakerne i ungdomsrittet, trim og konkurranse fikk prøve seg på den nye Fefo-traséen som ble tatt i bruk i år.

Arrangører var Mieron bygdelag, Máze bygdelag og Binges sihkkelsearvi - Binges cykleklubb 
 
I år var det bare nye fjes på seierspallen både blant herrer og damer. I herreklassen var det jevnt i tet, men det var Espen Mikkelsen fra Varanger sportsklubb som kom først i mål med tiden 1:46:26, tett etterfulgt av Jørn Mikael Eriksen Engstad fra Karasjok sykkelklubb. På tredjeplass kom Jan-Ivar Buljo fra Binges sihkkelsearvi - Binges cykleklubb. 


2 Vinnere herrer (640x458).jpg
Pallen med de tre beste herrene, fra venstre Jørn Mikael Eriksen Engstad, Espen Mikkelsen og Jan-Ivar Buljo. (Foto: Arrangøren)

 
Blant damene var Linda Isaksen fra Hammerfest sykkelklubb suveren vinner med tiden 2:09:30. Alice Balto fra Team Avvir kom på andreplass med tiden 2:27:34 og Charlotte Åsland fra Nerskogen IL kom tok tredjeplassen med tiden 2:28:15. Med ny avslutning på løypa holder vinnerne også de nye løyperekordene for Bingesrittet. 


1 Vinnere damer (531x800).jpg
De tre raskeste i kvinneklassen, fra venstre Alice Balto, Linda Isaksen og Charlotte Åsland. 
(Foto: Arrangøren)


 
Værgudene sviktet ikke Bingesrittet i år heller. Selv om det var et kraftig regnskyll på morgenen, fikk deltakerne sol og fint vær på turen over vidda. 

Rittets hjemmeside

Alle resultater i konkurranseklassene

Forhåndsomtale: Bingesrittet i Kautokeino går 19. august - i ny trasé
Fjorårets reportasje: 205 syklet Bingesrittet på Finnmarksvidda


5 Barneritt (640x480).jpg
Glade barn etger å ha fullført barnerittet. (Foto: Arrangøren)


6 Tråkker til i barneritt (637x640).jpg
Full fart i barneritett. (Foto: Arrangøren)


4 Ymber trim (640x434).jpgDet går så spruten står i Ymber Trim. (Foto: Aslak Anders Skum​).