Pressemelding fra arrangøren: 

Med denne løypeendringa får deltakerne en artig og spennende avslutning på løypa, med mer skogsterreng samt en fartsfylt tur ned veien mot mål. Den nye traseen er finansiert ved Grønne midler fra Fefo, og ved Øyjo AS som har levert klopper.

- Vi er veldig glad og takknemlig for at Øyjo AS har vært så sporty at de ordnet med rask levering slik at vi skulle få løype ferdig til årets ritt, sier rittleder Marit Helene Eira.

- Vi har hatt frivillige som har stått på den siste uka med å få lagt over 140 meter med klopper over myra. Utenom sykkelrittet håper vi de nye kloppene blir flittig brukt av turgåere, da de ligger tett inntil en av perleturene i kommunen.   

Også deltakere på ungdomsrittet SeastinBáŋkku1 Miila får prøvd seg på den nye traseen. I år er det tidtaking på forhåndspåmeldte over 11 år på ungdomsrittet.

- Vi håper at enda flere av de yngre har lyst å utfordre seg og melder seg på før onsdag 16. august. Ungdomsrittet og barnerittet SeastinBáŋkku1 Mánát har start ved Máze skole kl 12.00, sier Marit Helene Eira.

Hun understreker at Bingesrittet setter stor pris på de frivillige, og i år som i fjor vil det bli arrangert frivilligritt og frivilligfest med premiedryss søndag etter rittet, der de blant annet trekker ut et sykkelgavekort.

- På den måten ønsker vi å belønne dem som har stått på for årets ritt, samt å inspirere flere til å begynne å sykle.

Kloppene_foto_Marit_Helene_Eira.jpg
Syklistene vil få glede av de nye kloppene gjennom myra. (Foto:Marit Helene Eira)

Bingesrittet_2_foto_Aslak_Anders_Skum.jpg
Bingesrittet byr på flotte omgivelser og store naturopplevelser. (Foto: Aslak Anders Skum) 


Bingesrittets heimeside