Premiepallen+for+gutter+16-17+%E5r+med+Follol%F8perne+Henrik+Bakke+%28t.v.%29+og+Carl+Fredrik+Hagen+%28t.h.%29.+Vinner+er+Jonas+Hammer+fra+L%F8renskog.+Fotograf%3A+Kjell+Vigestad
Premiepallen for gutter 16-17 år med Folloløperne Henrik Bakke (t.v.) og Carl Fredrik Hagen (t.h.). Vinner er Jonas Hammer fra Lørenskog. Fotograf: Kjell Vigestad
Det gror virkelig godt i løpsmiljøet i Follo for tiden. I fravær av Follos Birkebeinerkonge Arne Post, som har to totalseire (den første som 16-åring) og en rekke klasseseire, var det ungdommen med søstrene Weng fra IL Driv og Enebakk i spissen som slo an tonen i årets Birkebeinerløp. Lillesøster Heidi imponerte aller mest med klar seier i J16-17 år og 5.plass totalt med den sterke tiden 1.39,32. Storesøster Merete ble slått med nøyaktig 8 minutter, men det holdt likevel til klasseseier også for Metete i K20-24 år.

Klubbkamerat Henrik Bakke tok en sterk 2.plass i G16-17 år, 6 sekunder foran Sofiemyrgutten Carl Fredrik Hagen, som representerer Tjalve. Carl Fredrik, som har kommet som et friskt pust og vært årets overraskelsesmann i Follotrimmen, var selv strålende fornøyd med løpet og arrangementet. Her er hans egen beskrivelse av løpet:

-Jeg startet fort og lå sammen med mye av eliten over fjellet. Ned Birkebeinerbakken var det bratt, og jeg hadde et sinnsykt fall! Sklei og havnet på ryggen og slo hodet i bakken. Heldigvis var det ikke en stein der, bare gress, så jeg kom meg opp og løp videre med en gang. Videre var det mye gjørme, våt sti, steinete og mye røtter. De siste 6 km var tunge. Ble stiv og fikk ikke frekvens på beina. Måtte helt ned i kjelleren, men bet tenna sammen og presset meg maksimalt. Hadde et par småfall til, men dette gjorde ingenting. I mål var jeg bare 6 sek bak nr. 2 i klassen, Henrik Bakke fra Driv. Neste år vil jeg nok åpne litt roligere for å ha litt mer fart igjen de siste km-erne. Arrangemtsmessig var det utrolig vellykket. Bra start, fine drikkestasjoner og alt stemte med premier, målgang etc.

Du kan for øvrig lese mer om Drivløpernes innsats på Romeriksidene.

Blant veteranene var det Torfinn Torp fra Oppegård IL som stod for dagens beste prestasjon. Med tiden 1.39,49 vant Torfinn klasse M55-59 med 2 minutter og 40 sekunders margin til andremann. Dermed har Torp en seier og en 2.plass i sine to starter i Birken. I fjor ble han utropt til klassevinner og var sogar på pallen og fikk blomster og premie som vinner, før han plutselig ble skjøvet ned på 2,plass på listen. I år var det imidlertid ingen tvil om at Torp vant klassen.

Klubbkamerat og Birkenekspert Harald Ringen gjorde også sine saker meget bra. Etter et lengre treningsavbrekk i sommer pga flåttbitt, er Harald nå tilbake for fullt. 1.32,01 holdt til fjerdeplass i M45-49-års klassen, tett bak den sterke trioen Kristen Aaby, Gudmund Høst og Per Briskelund. Harald Ringen har dermed 1., 2., 3. og 4.plass i sine siste fire starter i Birken.

Resultater og alt om Birkebeinerløpet finner du HER.