Arrangøren, Hytteplan sport, har satt opp en premie på kr. 3.000,- for en ny løyperekord. Nåværende rekord til hører fjorårets vinner, Per Olav Bøyum og er på 82,235 km.

Av de over 90 løperne som vil stille til start, er Gjermund Sørstad den som er nærmest til å slette rekorden. Under fjorårets NM tok han bronse med 82,722 km. Han er selvsagt den største favoritten. Men han kan få hard kamp av Ringerikes Øystein Ringnes, som løp 75,895 km i fjor, og som er rapportert å være i knallform. Får vi se en ny mann over 80 km?

I løpet er det lagt inn en lagkonkurranse mellom Ringerike 1 og 2, Romerike Ultraløperklubb og tre av løperne (Gjermund Sørstad, Lars Dørum og Per Audun Heskestad) som skal representere Norge i årets VM på 24 timers i Frankrike om en måned. Nå er det vel godt mulig at de tre landslagsløperne ikke vil satse for fullt, nettopp med henblikk på VM. Dermed kan det faktisk bli en jevn og interessant lagkonkurranse.

I dameklassen må svenske Maria Lundgren finne seg i være klar favoritt. Hun har en pers på 73,135 km fra Skövde i 2008. Men både Torill Fonn Hartikainen, med pers på 65,514 fra 2007 og Wenche Dørum med pers på 63,531 km fra i fjor, vil nok være med å kjempe om seieren.

Blant de mannlige løperne kan det bli hard kamp om den siste pallplassen, og det er vanskelig å si noe om hvem som trekker det lengste strået her. Men de beste personlige rekordene har Reima Hartikainen med 84,251 km (2005), Rune Kvikstad med 77,560 km (2008) og Frants Mohr med 76,162 km (2009). Reima Hartikainen skal også delta i VM, og satser vel heller ikke 100%. Utenom disse finner vi sterke navn som Lars Dørum, Per Audun Heskestad og Anders Lindell, samt de lokale løperne Egil Jacobsen, Hans Edgard Rakeie, Torkil Myrvold og Trond Olav Vassdal.

En interessant start blir Pål Simonsen, som vel har sin styrke når det gjelder 100 miles trail. Han har bl.a. fullført to av de tøffeste av disse i Nord-Amerika, Haliburton og Rocky Racoon. Hva kan han gjøre på en så kort distanse som 6 timers?

Så var det arrangørens Arne Dahlen, som stiller i klasse ”yngre junior” (dvs. + 70). Han skal prøve seg på 6 timers for første gang. Ikke dårlig av en mann på hans alder!

Ellers skal ultraløpsutvalgets sponsor Jon Anders Kvisgaard dele ut utmerkelsen ”Årets ultraløper” for 2009 til vår sterkeste 24 timersløper de siste sesongene, Jon Harald Berge. Det ser ut til å bli et meget interessant og spennende løp på Eggemoen, og vi håper bare at værgudene står de dyktige arrangørene bi. Vi ønsker samtlige deltakere og arrangører lykke til!

 

Følg løpet "live" her (oppdaterte resultater hvert tredje minutt)