4,5 grader, regn og nordavind var det som møtte sykkelrytterne ved starten i Rena i dag morges. Se "Kald start på Birken". Første del ble regntung og kald for mange. Aller mest regnet det på Tingnes på Nes, mens det lysnet opp mot Lillehammer før målgang der regnet hadde gitt seg.

Det ble 4 dobbelt til Argon 18 - Xtra Personell med Kongsvingergutten Ola Elfmark, svenske Mats Anderson, Kristoffer Wormsen og Alexander Einarson Perez. De to første lå 2,5 timer i brudd uten at hovedfeltet klarte å ta dem igjen. Vinnertiden lød på 4:32:31 med samme tid på de to første. Hovedfeltet var over 8 minutter bak.




Premieutdelingen måtte være raske og effektiv så de tynnkledde jentene ikke skulle forfryse seg. Vinneren Ola Elfmark var seiersvant, åpnet champagneflaska med smell og sprutet champange som seg hør og bør på sine konkurrenter.

Plass
Startnr
Navn
Klubb
Tid 
1
Ola Elfmark
Argon 18 - Xtra Personell
04:32:31
2
Mats Andersson
Argon 18 - Xtra Personell
04:32:31
3
Kristoffer Wormsen
Argon 18 - Xtra Personell
04:38:25
 
 
 
 
 

Plass
Startnr
Navn
Klubb
Tid 
1
Mari Trønnes
Ottadalen SK
04:47:58
2
Line Halseth
Ottestad sykleklubb
05:02:41
3
Turid Hagelia Korshavn
Gjerstad IL
05:08:34

 
Her er Ola Elfmark og Mats Andersson ved rundkjøringen i Moelv og har god ledelse som ikke ble noe mindre på de siste 3 milene. Ola var godt fornøyd med rittet, det var kaldt, men det gikk greit. Grusveiene etter Elverum var også helt greie og bare en avveksling.


Vidar Moen lå lenge på 3. plass totalt som her i Moelv, men ble tatt igjen av Kristoffer Wormsen og Alexander Einarson Perez fra Argon 18 - Xtra Personell, men kunne likevel notere seg for seier i klasse M40 - 49 år.


Hovedfeltet fra startpulje 1 i det de passerer Moelv. Neste utfordring Brøttumsbakkene.

 
Moelv sentrum - retning Lillehammer, bare 3 mil igjen!


Ola Elfmark kunne strekke armene i været og takke sin lagkamerat Mats Andersson for god hjelp. De hadde samarbeidet godt og holdt hovedfeltet langt bak seg. Kongsvingergutten fikk også sagt at han var fra riktig side av Kongsvinger, nemlig Stasjonssiden.


Spurtoppgjør i hovedfeltet


Resten av hovedfeltet.

Roger Gråv fra Lillehammer CK satt i hovefeltet og var litt irritert på at det var så liten vilje til å jobbe sammen for å ta igjen utbruddene. Det var bra tempo i bakkene, men farten dabbet av med en gang det ble flatt.

Han var med i to tidligere forsøk, men ikke da det avgjørende bruddet gikk.

Roger tok sine forhåndsregler da han kledde seg i morges med fire lag og med super innerst. Dermed berget han godt.






En glad og overlegen Mari Trønnes etter seieren. Hun syklet sammen med gutta, men syntes hun hadde dårlige kavalerer som hjalp lite til å dra. Bare i bakkene var det hjelp å få.


Familen Trønnes, riktignok ikke helt fulltallig, men med Hanne, Mari og Olav. Hanne stilte ikke i dag, men var supporter og hjelpende hånd i rittet, mens Olav fullførte med 2. plass på samme tid som klassevinneren. Det var han som overtalte Mari å stille. Hun var egentlig påmeldt i et annet ritt, men valgte altså LandeveisBirken. 

Med 952 på startstreken var dette kanskje en grei start, men ambisjonene er større med planer om økning i deltakelsen hvert år framover. Til GD på lørdag uttalte arrangøren at de neste år planlegger å ha 3000 deltakere.  Været får kanskje ta skylda for at frafallet ble så stort - 1500 var påmeldt, mens altså under 2/3 stilte til start.

Speaker Kjell Erik Kristiansen etterlyste publikum og på mange måter ble det ikke Landeveisbirken som de Birkebeinerarrangementet vi er vant til. Vi så heller ingen antydning til Boassen-show slik vi så det i Lillehammer for et par uker siden. Likevel var dette kanskje en grei start å bygge videre på.