Ifølge løpsleder, Gary Boshoff, feltet er det nest største i løpets historie. Det totale antall løpere som vil bli banket av asfalten i det 89km lange løpet i år er 23 530, derav 6 873 som starter her for første gang. Boshoff sier at selv om alt er i rute, har forberedelsene for et så stort felt vært et logistisk og organisatorisk mareritt.

Det høye antallet tilmeldinger kan nok delvis tilskrives  Fotball-VM, som har tiltrukket et stort antall utenlandske løpere og generert en god del spenning mellom lokale aktører. Det er påmeldt i alt 1160 utenlandske løpere fra 60 forskjellige land. Den store stjernen i år er 33 år gamle Josh Cox, som har tre OL-deltagelser og den amerikanske rekorden på 50 km. Han har hatt dette løpet som sitt store mål over lang tid og har spesialtrent for oppgaven.

Det er veldig vanskelig å forutsi noen vinner og peke ut favoritter. I fjor da alle var sikre på at russeren Leonid Shvetsov kom til å forsvare tittelen overrasket Stephen Muzhingi fra Zimbabwe stort ved å vinne med god margin på tiden 5.23 (!) Det er ikke usannsynlig at en sørafrikaner vil vinne. I fjor besatte sørafrikanere 8 av de ti beste plasseringene.

Ulf Jacobsen fullførte i fjor løpet for tredje gang. Vi finner ham ikke på årets startliste.

Nordmenn som har fullført Comrades.

Løpets hjemmeside