Og endelig skjedde det noe i Giro'n!

Ikke sol og sommer i dag heller, rittets lengste etappe (256 km) stod på planen og målgang var i den jordskjelvrammede byen L'Aquila. Nok engang gikk det et brudd tidlig - denne gangen stakk nesten 1/3 av hele feltet avgårde. Og på det meste var ledelsen nesten 20 min.

De store kanonene må ha missa grovt på regnestykkene i dag for det ble altså store endringer i sammendraget. Spesielt siden Carlos Sastre satt med i bruddet. Og plutselig er nevnte Sastre tilbake i rittet for fullt. Med max uttelling til helgen stiller han sterkt nå, selvom det han har vist inntil i dag har vært sorgen...Men Carlos er en luring og gjør ting på sin måte uansett! Han kan ha vært heldig i dag for Cunego uttalte etterpå at de ikke var klar over at lille Carlos var med i bruddet, før det var for sent...Så noen ganger lønner det seg tydeligvis å være den stille gutten i klassen :)

Resten av rittet blir nå veldig spennende og med 2 tøffe etapper lørdag og søndag må Vinokourov, Basso, Garzelli, Evans,Scarponi og Vladimir Karpets angripe hvis de skal ha mulighet til å vinne rittet! Dagens hendelser har gjort rittet åpent - og det er veldig bra.

En som nå også plutselig har økt sine sjanser er David Arroyo. Jeg har hatt han i sidespeilet hele tiden - men vært litt usikker på hva han egentlig kan få til. Nå er jeg veldig spent på å se hva han kan gjøre til helgen! Xavier Tondo - Sastres nr2 mann, er også høyt oppe nå. Får han fortsatt kjøre egne sjanser eller må han nå hjelpe Carlos Sastre? Vi får se...

Etappen ble forøvrig vunnet av Evgeni Petrov og sammenlagt ligger nå Saxo Bank rytteren Richie Porte øverst  - både Petrov og Porte havner dog litt i bakgrunnen i dag, men jeg tipper de begge sover godt i natt åkke som!

Heimeside :

Målbyen L'Aquila - fortsatt ikke gjenoppbygd etter jordskjelvet i fjor.

FOTO : arrangør

Evgeni Petrov hever fornøyd armene i været som vinner av etappen. Men bak skimtes den egentlige vinner i dag - Carlos Sastre, mannen ingen så...

FOTO : arrangør

Richie Porte, ny innehaver av La Maglia Rosa. Han ser akkurat passe fornøyd ut!

FOTO : arrangør