Lenge spøkte det for den lengste distansen på 42 kilometer. Men i siste liten kom det snø nok til å ha spor fra Grøtsetra og helt ned til Oppdal sentrum.

I teten la sprinteren John Kristian Dahl fra Strindheim seg i teten sammen med Petter Eliassen. Begge aktive skiløpere fulgte hverandre både på flate partier og i bakkene opp og ned.

Med et par minusgrader var det flotte skiforhold for nesten 1600 deltakere slik som i fjor. Først helt inn til mål klarte John Kristian Dahl å stikke fra og sikre seieren på den meget gode tiden 1.56.05.

Dette var betydelig raskere enn i fjor, og nest beste tiden gjennom årene.

I dameklassen sikret Gunhild Veien fra Skaun seg seieren med flere minutters margin med tiden 2.31.09.

- Turen var fin, men skiene ser ikke ut etterpå, uttalte hun til Opdalingen etter målpassering.

Flere fikk merke både greiner i sporet og enkelte steder med steiner. Samtidig var det enkelte isete partier mot slutten, og de som kom litt utover i konkurransen fikk vanskeligere forhold.

Sporet ble oppkjørt og i nedoverkjøringer ble det ikke lett å ploge med hauger av snø. Likevel meldes løypa bedre enn i fjor.

Dette er langt fra noen enkel løype med mange bratte bakker både opp og nedover, men går samtidig på lengre strekninger med stakepartier i fantastisk landskap inn mot Trollheimen.

Siden 42 km-distansen er seedingrenn for Birken, er det sterk konkurranse i alle klasser for de som skal hevde seg opp mot toppen.

I Skienern er det tre distanser: 42 km, 25 km og 13 km. De fleste går den lengste distansen. 829 kom i mål på 42 km og 101 på 25 km. På 13 km kan man velge mellom tidtaking, trim og familietrim. Totalt 415 valgte den korteste distansen.


John Tore Syrstad fra Nor vant klasse 34-39 år på 25 kilometer og 8.plass totalt.


Jonas Hårstad fra Rennebu vant klasse 18-19 år på 42 kilometer.


Erik Jordahl stiller både på sykkel og ski, og ble nummer åtte i klasse 45-49 år.