Ingunn Opsal knuste konkurrentene i juniorklassen og vant gull i år som i fjor da Nordisk mesterskap i terrengløp ble arrangert i Hamina i Finland i dag. Karoline Grøvdal fikk sølv i samme klasse. Sølv ble det også til Runa Bostad og Øystein Sylta i seniorklassene og til Thomas Stave Gabrielsen i guttas juniorklasse. De tre siste var henholdsvis ett, fem og ett sekund fra gull. Ingunn Opsal var den som imponerte aller mest av de norske. Tida hennes i juniorklassen var så god at hun ville vunnet seniorklassen med 11 sekunder. Karoline Grøvdal ville også hveda seg godt blant seniorene og blitt nummer fem, bare åtte sekunder bak Louise Mørch som ble nordisk mester. Kristine Engset fulgte fint opp med en femteplass mens Guro Flatekval og Marianne Ulvestad ble nummer 10 og 18. Juniorjentene tok et suverent gull i lagkonkurransen.

Var Ingunn Opsal overlegen i juniorklassen, var det desto mer spennende blant seniorene. Tre kvinner hadde fått en luke, men inn mot mål kom danske Louise Mørch bakfra i voldsom fart. Ikke bare tetta hun luka på om lag 20 meter, men hun fikk også slengt brystkassa så vidt foran Runa Bostad.

- Jeg gav alt, men den danske jenta kom 20 cm foran, fortalte en likevel fornøyd Runa Bostad etter løpet. Runa har til tross for diverse skadeproblem tre år på rad tatt medalje i både nordisk og norsk mesterskap i terrengløp.

Avstanden bakover til finske Minna Kauppi og Brit-Helen Simmenes var også svært liten. Bare to seknder skilte de fire første! Ingvild Måkestad, som på kort varsel steppa inn for Susanne Wigene, ble nummer ni, 33 sekunder bak vinneren. Til sammen ble det sølv på seniorkvinnene i lagkonkurransen.

Også de norske guttene leverte flotte løp, og Thomas Stave Gabrielsen var bare sekundet fra seieren. Sindre Buraas gjorde også et godt løp og ble nummer åtte mens Thomas Meland ble nummer elleve. Det holdt til bronse i lagkonkurransen.

Øystein Sylta løp et av sitt aller beste løp noensinne og fikk sølv, fem sekunder bak Henrik Ahnstrøm. Den svenske vinneren løp i sommer 5000 m på 13.50 og Oscar Käck, som Øystein slo med sju sekunder, har årsbeste på 13.49.

Øystein Sylta var i en klasse for seg av de norske. De tre andre var meget jevne med Karl Johan Rasmussen på en 15. plass, Svein Inge Buhaug på 16. og Henrik Grøseth på 18. plass. Den finske løperen som kom i mål mellom Rasmussen og Buhaug deltok ikke i nordisk. Herrelaget måtte nøye seg med fjerdeplass i lagkonkurransen.

Norge ble klart beste nasjon enten en måler i medaljer eller poeng for de åtte beste. Forhåpentligvis får vi også et sterkt norsk lag i EM terrengløp. Det går i Tillburg i Holland 9. desember.