EMs 6. dag 7. plass til Susanne Wigene beste norske plassering
En 7.plass på 5000 meter til Susanne Wigene og en 13,plass på Maraton til Kirsten Melkevik Otterbu ( Bildet) var den norske beholdningen på nest siste konkurransedag i EM. Stafettlagene på 4 x 100 og 4 x 400 nådde ikke finalene.
Velberegnet Maratonløp av Kirsten Melkevik Otterbu
Kirsten+Melkevik+Otterbu+p%E5+den+f%F8rste+runden.+%28+Foto%3A+Olav+Vikvang+%29
Kirsten Melkevik Otterbu på den første runden. ( Foto: Olav Vikvang )
Kirsten Melkevik Otterbu gjorde et velberegnet maratonløp. Hun åpnet fornuftig og låg på 23.plass eter 10 kilometer.Hun avanserte fremover i feltet og endte på en aboslutt godkjent 13.plass.
Løpet forløp slik: 10 km: 23 plass på 37,06 15 km: 22.plass 55,09 ( teten 55,04) 20 km: 20.plass 1,13,15 ( teten 1,12,52 ) Halvmaraton: 20. plass 1.17,18 ( teten 1,16,44.)
25 km: 20.plass 1,32,14 ( teten 1,30,17) 30 km: 19 plass 1,51,07 ( teten 1,47,22)
35 km: 17.plass 2.09,39 ( teten 2,04,28) 40 km: 14.plass 2,28,01 ( teten 2,22,29)
Målpassering: Nr.13 på 2,35,59 ( Vinneren Ulrike Maisch, fra Tyskland hadde 2,30,01.
Kirsten hadde følgende 10 km tider: 1 - 10 km 37,06. 10 - 20 km 36.09. 20 - 30 km 37,52 og 30 - 40 km 36,54.Et jevnt og godt gjennomført løp.
" Jeg er veldig fornøyd med løpet, fornøyd med at jeg klarte å holde åpningsfarten. Jeg fikk litt ondt i hode og nakken rundt 30 kilometer, men beina og kroppen var fin. Jeg fikk i meg nok drikke. Jeg kommer til å satse videre, Jeg har ikke bestemt meg helt, men sansynlig blir det ett maratonløp til år. Jeg skal i allefall delta i NM i Halvmaraton om 2 uker," sa en fornøyd Kirsten Melkevik Otterbu.
Kirsten inn til 13.plass
Kirsten+Melkevik+Otterbu+til+13.plass+p%E5+maraton+med+tiden+2%2C35%2C59+%28Foto%3A+Olav+Vikvang%29
Kirsten Melkevik Otterbu til 13.plass på maraton med tiden 2,35,59 (Foto: Olav Vikvang)
Tysk gullmedalje
Tyske+Ulrike+Maisch+jubler+for+gullmedalje+i+maraton+p%E5+2%2C30%2C01.+%28+Foto%3A+Olav+Vikvang%29
Tyske Ulrike Maisch jubler for gullmedalje i maraton på 2,30,01. ( Foto: Olav Vikvang)
7.plass til Susanne Wigene på 5000 meter.
Susanne+Wigene+l%E5+fint+fremme+p%E5+3+plass+de+f%F8rste+rundene+p%E5+5000+meter.+%28+Foto+Olav+Vikvang%29
Susanne Wigene lå fint fremme på 3 plass de første rundene på 5000 meter. ( Foto Olav Vikvang)
Susanne Wigene hadde nok medaljeambisjoner da hun la i vei på 5000 meter. Hun fulgte greitt med feltet på en 3 - 4 plass. Men da farten ble skrudd opp cirka tre runder fra mål, var det tydelig at Susanne ikke hadde samme sprut i beina som under mandagens 10000 meter.Hun måtte bare konstatere at medaljene ble delt ut uten hennes deltagelse. Spanske Marta Dominguez var den sterkeste og tok gullet på |14,56,18. Susanne måtte nøye seg med å spurte om 6 og 7 plassen med tyske Sabina Mockenhaupt, en kamp den tyske jenta avgjorde til sin fordel.Susanes tid ble 15,11,79. Under mandagens 10000meter passerte hun 5000 meter på 15,16.
" Jeg har en sølvmedalje , men idag var jeg ikke bedre, var Susannes ord til det ventende
norske pressekorpset.
Vi er så enig., det er ingen grunn til å stå å forklare når man reiser hjem fra et Mesterskap med en sølvmedalje i kofferten.
Takk for en flott insats, Susanne.
Spurtet om 6 og 7.plass
Susanne+m%E5tte+gi+tapt+i+spurten+om+sjetteplass+med+tyske+Sabina+Mockenhaupt.%28+Foto%3A+Olav+Vikvang+%29
Susanne måtte gi tapt i spurten om sjetteplass med tyske Sabina Mockenhaupt.( Foto: Olav Vikvang )
Spansk gullmedaljevinner på 5000 meter
Spanske+Marta+Dominguez+ble+den+som+kunne+juble+som+Europamester+p%E5+5000+meter.+%28+Foto%3A+Olav+Vikvang+%29
Spanske Marta Dominguez ble den som kunne juble som Europamester på 5000 meter. ( Foto: Olav Vikvang )
Stafettgutta slo Sverige
1.+veksling%3A+Morten+Sand+gir+pinnen+til+Lars+Erik+S%E6ther.%28+Foto%3A+Olav+Vikvang%29
1. veksling: Morten Sand gir pinnen til Lars Erik Sæther.( Foto: Olav Vikvang)
Vårt lag på 4 x 400 meter stafett,Morten Sand -Lars Erik Sæther - Quinsey Douglas og Steffen Kjønnås,lyktes ikke å ta seg til finalen, men etter en gnistrende finish av ankermannen Steffen Kjønnås kom det inn som 13. beste lag og slo Sverige på målstreken.
Tiden til det norske laget var 3,07,65, mens svenskene fikk 3,07,73. Tiden til de norske guttene gir en gjennomsnitt like under 47 blank på hver 400 meter.Siste finaleplass gikk på 3.0,71, så det var et stykke frem
2. Veksling 4 x 400 meter
2.veksling%3A+Lars+Erik+S%E6ther+vekler+med+Quinsey+Douglas.Svenskene+er+her+litt+foran.+%28+Foto%3A+Olav+Vivang+%29
2.veksling: Lars Erik Sæther vekler med Quinsey Douglas.Svenskene er her litt foran. ( Foto: Olav Vivang )
3.Veksling 4 x 400 meter
3.+veksling%3A+Qiunsey+Douglas+gir+til+ankermannen+Steffen+Kj%F8nn%E5s.+%28+Foto%3A+Olav+Vikvang+%29
3. veksling: Qiunsey Douglas gir til ankermannen Steffen Kjønnås. ( Foto: Olav Vikvang )
Kampen mot Svenskene
Steffen+Kj%F8nn%E5s+kaster+seg+foran+Sveriges+ankermann+p%E5+4+x+400m+stafett%2C+%28+Foto+%3A+Olav+Vikvang.+%29
Steffen Kjønnås kaster seg foran Sveriges ankermann på 4 x 400m stafett, ( Foto : Olav Vikvang. )
Ingen finaleplass for 4 x 100 meter gutta.
Norges+ankermann+p%E5+4+x+100m%2C+Andreas+Kristiansen%2C+m%E5+konstatere+at+alle+andre+lag+er+i+m%E5l.+%28+Foto%3A+Olav+Vikvang%29
Norges ankermann på 4 x 100m, Andreas Kristiansen, må konstatere at alle andre lag er i mål. ( Foto: Olav Vikvang)
Norges lag på 4 x 100 meter stafett, Martin Rypdal - Christian Mogstad -John Ertzgaard og Andreas Kristiansen klarte ikke å kvaliferse seg til finalen Guttene måtte bare konstatere at alle andre fullførende lag var i mål da vår ankermann Andreas Kristiansen krysset målstreken. Tiden ble 40,30, men altså sist av alle lag som kom gjennom uten disk. eller å miste pinnen
Nye nordiske medaljer
Den svenske tresteghopperen Christian Olsson, er tilbake for fullt etter skaden som satte ham utenfor hele fjorårsseongen.Han er like god ,kanskje bedre enn han var før skaden. Han var helt suveren i trestegsfinalen og tok Sveriges tredje gullmedalje med et hopp på 17.67. Han hadde også et kjempehopp på rundt 18 meter, men desverre dødt.
Finnland fikk fikk sin andre medalje da sleggekasteren Olli-Pekka Karjalainen tok sølv med 80,84. Det kunne like gjerne blitt gull, for hans sistekast var klart lengre enn lengstekastet til vinneren Tikhon, men desverre dødt.