Lars Erik Malde var i fjorårssesongen landets beste 17 åring på mellom og langdistanse bane med 1.plass på 1500m (4.01.27), 3000m (8.31.55) og 5000m (14.47.31). I Daabaya Badhasos fravær har Malde vært utilnærmelig i langløypa frem til gårsdagens løp. Da kom en mindre merittert ung løper til start som de siste uker har vist styrke på Skjalg treningen. Martin Johnsen er et navn man likegodt skal merke seg med en gang.

Martin Johnsen født 17.4.88 har lagt seg beskjedent til på Norgesstatistikk bane med 6.pl. på 3000m klasse 18/19år (9.00.38) som foreløpig beste. I Våland løpene som Skjalg bruker som nyttig indikator i treningsarbeidet, markerte Martin seg første gang i januar 2007 med løyperekord 7.03 i kortløypa på 2,3km. Under gode forhold løp så Martin i desember inn på 15.30 i langløypa 4,8km, 23 sek bak Lars Erik Malde som forøvrig gikk til topps sammenlagt blant løperne som deltok i minst 3 av 4 løp. Igår ble så samme Lars Erik meget overraskende slått i samløp med 7 sek av Martin i et løp hvor han forbedrer sin tidligere bestetid med hele 25sekunder.

En annen Skjalg gutt 28 årige Børge Harestad har deltatt i Våland karusellen de siste 10år uten noe større utvikling med tider rundt 16.00 i langløypa. Igår smelte Børge til med ny solid pers 15.30 og sikret seg 3.plass sammenlagt bak en av landets beste veteranløpere Olav Hagland fra GTI som løper i 60års klassen. Begge sistnevnte løpere ser nå frem til et spennende NM terrengløp i Egersund lørdag 12.april i en noe mindre kupert men dog krevende trase.

En annen veteranløper med medalje sjanser under Egersund NM, 63 årige Dan Olav Tjessem Meling fra GTI ble vinner av kortløypa med tiden 9,20.

16 deltakere, en foreløpig bunnrekord for antall deltakere i enkeltløp på Våland, noe som trolig skyldes det tradisjonsrike mosjonsløpet Ergavannet rundt (13km) som avvikles fra Orre sentrum allerede imorgen lørdag kl 1300