Islandske Gunlaugur Juliusson kom på plassen foran med 32.12.17. Han er den første islending som fullfører Spartathlon, og vi gratulerer!
.
Scott Jurek har vunnet løpet på tiden 22:20:01. Danske Lars Skytte Christoffersen kom i mål på en tredjeplass 25:29:41.

Flere løpere i mål
Ca. kl 15.15 har ytterligere 4 nordiske løpere kommet i mål: Juha Hietanen nr. 24 på 30.49.29, Mattias Bramstång nr. 25 på 30.54.42, Pasi Kurkilahti nr. 41 og Mikael Heermann nr. 42 på samme tid, 32.13.28.

Om Eiolf og Geir greier å holde omtrent samme avstand til de nevnte løperne de siste 22,8 km inn, vil Eiolf kunne komme i mål på rundt 34 timer, og Geir på rundt 35.30.

Danskene har fortsatt 6 løpere som alle kan greie det, selv om det muligens kan bli tøft for Kent Møller og Henrik Schriver, som begge lå 14 min bak Geir ved siste passering.
Sverige bør få inn én til, Fredrik Elinder, mens finnene ser ut til å få seks til, bl.a. en dame, Tuula Ahlholm.

Endelig bør også islendingen Gunlaugur Juliusson klare det greit.

Med bare en halvtime igjen til makstiden er ute, har følgende nordiske løpere kommet i målutenom de som alt er nevnt:
Kim Rasmussen, Michael Nielsen og Fredrik Elinder som nr. 57,58 og 59 på 32.57.36 på de to danskene og 33.02.26 på svensken.
Mika Penttilä nr. 64 på 33.40.58, Jari Tomppo, Tuula Ahlholm og Esa Nurkka nr. 93, 94 og 95 på samme tid, 35.01.04.
Gert Hougaard og Henrik Schriver kom som nr. 108 og 109 på 35.30.45, Pertti Eho som nr. 114 på 35.34.03, Yukio Morishita som nr. 115 på 35.34.27 og Geir som nr. 119 på 35.36.39.
De fire siste nordiske løperne som kom i mål var Gert Hougaard som nr. 108 og Henrik Schriver som nr. 109 på 35.30.45, Kent Møller som nr. 129 på 35.46.28 og Ari Päivinen som nr. 123 på 35.41.53.

OBS! Det har vært litt rot med ombytting av startnummer i live update så det er litt usikre opplysninger på de nyeste passeringene til enhver tid - det endrer seg litt begge veier. Plassering på tidligere passeringer viser plass blant de som fortsatt er med.

Oppdatering 195 km:
De norske gutta nærmer seg mål: Etter 195 km er Eiolf på 71. plass og Geir på 151. plass, de holder omtrent samme fart.

Oppdatering 172 km:
Etter 172 km er Eiolf på 54. plass og Geir på 149. plass. 130 løpere er nå ute av løpet.

Scott Jurek har vunnet løpet på tiden 22:20:01. Danske Lars Skytte Christoffersen er i mål på en tredjeplass 25:29:41.
GRATULERER DANMARK !!!

Oppdatering 148 km:
Etter 148 km er Eiolf på 44.plass mens Geir nå har knappet inn en time og bare ligger 1 time bak Eiolf. Geir har avansert hele 80 plasser på siste 3 timene til 88.plass. (Korrigering i listene senere, Geir var på 140.plass og holdt samme fart som Eiolf). 97 løpere er nå ute, 209 holder fortsatt koken. Det er meldt om hele 33 grader celcius i skyggen i dag og løperne ser nok fram til en litt kjøligere natt.

Oppdatering 124 km:
Siste: Halvveis i løpet, etter 124 km har Eiolf avansert til 40.plass og Geir Frykholm til 168.plass. 73 løpere er nå ute, 233 holder fortsatt koken.Det er meldt om hele 33 grader celcius i skyggen i dag og løperne ser nok fram til en litt kjøligere natt.

..................................

Fjorårsvinner Scott Jurek kommer i år. Polakken Piotr Kurylo som sensasjonelt løp inn til en sterk andreplass ifjor, bare en knapp time etter Jurek ,kommer også. Kurylo løp faktisk hjemmefra til Athen før fjorårets løp. 6 uker brukte han på turen. Kanskje det er den optimale oppladningen til løpet.

Selv om disse to må finne seg i å stille i favorittklassen er mitt heteste stalltips at en japaner stikker av med seieren i dette prestisjetunge løpet i år.

Blant damene er også fjorårets vinner representert. Det er Akiko Sakamoto fra Japan.

Selv om det naturligvis er gjevt å kjempe i toppen er dette et løp hvor det for de fleste av deltagerne er viktigst å fullføre.

Vi vil naturligvis holde et spesielt øye med den norske troppen Eiolf, Trond og Geir. I følge Geirs blogg har visst ikke oppladningen vært optimal for alle tre.