"Over stokk og stein" arrangerer hinderløp lørdag 3. september og hindermaraton/halvmaraton lørdag 10. september. Løpene går av stabelen i Follestaddalen i Ørsta på Sunnmøre.

Det er Arve Haugland og Martin Hauge-Nilsen som arrangerer disse løpene etter et noe annerledes hinderløpskonsept med god hjelp fra frivillige fra lokalsamfunnet.  I disse tider der klima og miljø er viktig, så har de laget et hinderløp som baserer seg på de naturlige hindrene naturen byr på. Det tas i bruk steingjerder, rotvelter, bekker, diker, steinurer, tømmerstokker og steiner som hinder. Hinderløpet har også andre hindere. Disse er det bønder i området som stiller med.

Historien til Over stokk og stein
Det ble arrangert første gang i 2015 med totalt rundt 100 deltakere i de ulike klassene ungdom, familie, mosjon og konkurranse. Per noen uker før løpet i år er det over 250 forhåndspåmeldte til hinderløpet som arrangeres lørdag den 3. september.

Ideen og filosofien bak
Naturen stiller med helt naturlige hindere og deltakerne skal over bekker, rotvelter, steingjerder, grøfter og steinmurer. I tillegg bygger arrangøren noen ekstra. Bærehindrene består av tømmerstokker og steiner.
 
For alle
Hinderløpet Over stokk og stein er laget for alle. Enten du er sofagris, bonde, nerd, utrent, mosjonist eller student. Her er det viktigste å utfordre seg selv og delta i fysisk aktivitet i sammen med andre. Derfor er grillingen og festen etterpå løpet like viktig som selve løpet. Så ta med en venn og litt grillmat og bli med på sommerens artigeste utfordring.

Sosialt og publikumsvennlig
Underholdningen, grillingen og festen etter løpet er for mange kanskje like viktig som selve løpet. Så arrangøren oppfordrer folk til å ta med en venn og litt grillmat og bli med på sensommerens artigste utfordring på Sunnmøre. Det blir kiosksalg og speaker i målområdet. Løypa er  publikumsvennlig og mange av hindrene er laget slik at publikum har god oversikt.

Nyhet i år. Hindermaraton og halvmaraton lørdag 10. september.
For de som har lyst på en utfordring, så er hinderløp halv og helmaraton det nye. Nytt av året er at over stokk og stein har den store gleden av å tilby Nordens eneste hindermarton.

Hindermaratonen vil bli arrangert som et rundbaneløp, der løypen er 8,4 km (5 runder). Det vil være over 60 hinder per runde. Hindrene vil teste utøverens utholdenhet, styrke, spenst, balanse, koordinasjon og ikke minst vilje.

Løypen vil gå i trasen til hinderløpet over stokk og stein. Men i tillegg er det laget tre ekstra sløyfer med hinderløype hvor deltakerne vil bli møtt av flere nye og tøffe hinder. Dersom elva i Follestaddalen ikke har for stor vannføring, vil denne bli et forfriskende hinder. Elva som kommer ned fra Sunnmørsalpene er over 20 meter bred.

Status forhåndspåmeldinger:

Lørdag 3. september:
Start 1: Kl. 10.30:  Ungdom og barn/familie. 28 ledige plasser
Start 2: Kl. 12.00:  Mosjon 1: 2 ledige plasser.
Start 3: Kl. 13.15:  Mosjon 2: Fulltegnet
Start 4: Kl. 14.30:  Konkuranseklassen under 36 år: 10 ledige plasser
Start 5: Kl. 15.15:  Konkuranseklassen over 36 år: 6 ledige plasser

Lørdag 10. september
Halv- og helhindermaraton lørdag 10.september kl. 09.00.
Ledige plasser.

Mer mer info om hinderløpene og påmelding til de to løpsdagene - gå inn her.
Følg Hinderløpet Over stokk og stein på facebook og instagram.

For mer info om blant annet hva et hinderløp er og hvor det hele startet les, denne innholdsrike saken som Line Hofoss Holm har laget. Hun er Kondis sin nye hinderløpredaktør.  Nederst i saken er en oversikt over alle løpene som arrangeres i Norge (inkludert EM og VM), med tilhørende hjemmesider.


humor_viktig.jpg
Full fart. Foto: Over stokk og stein.

elvehinder_dame.jpg
Over og her under et hinder. Foto: Over stokk og stein.

01_Grave ned stolper.jpg
Bygging av nye hinder. Foto: Over stokk og stein.

02_Hinderbygging.jpg
Bygging av nye hinder. Foto: Over stokk og stein.

klatrehinder.jpg
Klatrehinder.

pokaler.png
Pokaler til Norges første hindermaraton/halvmaraton-vinnere lørdag. 10. september.