- Vanligvis trener jeg i regn og ruskevær i Bergen, så det var en ny opplevelse å løpe der oppe i t-skjorte og shorts.

75 deltakere stod på startstreken når Salomon Trail Tour besøkte Bergen. Deltagerne fikk bryne seg på krevende stiløping, seige motbakker og leken utforløping i den drøyt 9 km lange løypa. 

Jonathan og Henriette Albon var totalt overlegne i Byfjellene og de tok hver sin suverene seier. De to løperne er bosatt i Bergen og bruker mye av sin fritid med løpesko på føttene. Jonathan Albon vant for en drøy måned siden det svært harde løpet under Tromsø Skyrace, som heter Hamperokken Skyrace og før start var han utvilsomt den største favoritten til å vinne dette løpet. I 2013 vant han også det første store hinderløpet i Norge Viking Race

- Det var veldig fint terreng og et utrolig flott vær. Høydepunktet underveis var å løpe opp fjellsiden med Turnerhytten i siktet, sier Henriette Albon.

- Vanligvis trener jeg i regn og ruskevær i Bergen, så det var en ny opplevelse å løpe der oppe i t-skjorte og shorts. Løypa var helt rå, til å være et løp midt i uka, var dette førsteklasses moro. – På grunn av været var det ekstremt mye folk i fjellet i dag, så jeg tok det relativt rolig i utforløpingene, sier Jonathan Alban.

Mye folk i Byfjellene

Dette er første gangen Salomon Trail Tour arrangeres i Bergen og forholdene kunne ikke vært bedre. Tilnærmet vindstille og en skyfri himmel gjorde at det frister å gjenta dette til neste år.
– Er det en ting bergensere virkelig er gode på, så er det å bruke naturen rundt Bergen, det har vært utrolig mye folk i fjellet i dag, sier Fredrik Mandt fra arrangøren. 

De tre beste damene:

1. Henriette Albon Varegg 1 t 00 min 15 sek
2. Caroline Christie Varegg/Fjellgeitene 1 t 2 min 37 sek
3. Tone Bjåen HSI 1 t 6 min 12 sek

De tre beste herrene:

1. Jonathan Albon Varegg 46 min 57 sek
2. Andreas Bye Tøssdal 50 min 47 sek
3. Julian Simon 50 min 56 sek

ALLE   RESULTATER

Salomon Trail Tour har så langt vært i Lofoten, Trondheim og Bergen. De to siste terrengløpene arrangeres følgende datoer: 

Kondisartikler:
Lofoten:       Spektakulær og krevende terrengløping i Lofoten
Trondheim:  Anne Nevin og Glenn Tore Løland vant Salomon Trail Tour Trondheim

Hamar – Onsdag 16. September
Oslo – Onsdag 23. September

Les mer på www.salomontrailtour.no
 

Hilser_mot_Toppen_MG__7394.jpgFantastisk flott natur og Mogens Høeg hilser mot toppen på vei mot mål          Foto:  Mats Grimsæth

Flott_utsikt_Salomon_Trail_Tour_Bergen.jpgSom i Trondheim og Lofoten bød Bergen på litt av et scenario i løypa, og enda til med solskinnsvær i tillegg.  Foto:  Mats Grimsæth.