Sindre+Buraas+er+ikke+p%E5meldt+i+eliteklassen%2C+men+er+en+av+dem+som+kan+komme+f%F8rst+til+m%E5l.+%28Foto%3A+Kjell+Vigestad%29
Sindre Buraas er ikke påmeldt i eliteklassen, men er en av dem som kan komme først til mål. (Foto: Kjell Vigestad)

Årets vinner av
Nordmarkstraver'n, Erling Christiansen, er nå også påmeldt Birkebeinerløpet. Sist helg ble han nummer 27 i NM terrengløp. Der ble han slått med 16 sekunder av Jonny Kibsgaard som også har entret eliteklassen i Birken.

Begge disse to får det nok hardt med å henge på Buhaug og Heiberg Sundby, som kanskje må forvente hardest motstand fra terrengspesialisten Odd Snerthammer og o-løperne Andreas Høye og Bjørn Eriksen. Vegard Raaum som vant Norges andre store unnabakkeløp, halvmaraton i Det Norske Fjellmaraton, skal heller ikke utelukkes.

I kvinnenes eliteklasse utpeker det seg tre kandidater til pallplassen og de tilhørende pengene - Guro Flatekval, Tuva Toftdahl og Hilde Hovdenak.

Men enda kan det dukke opp etteranmeldte som vil ha et ord med i laget. Det kan også tenkes at noen av de som er påmeldt i aldersklassene, vil løpe fortere enn eliteklasseløperne. Motbakkeverdensmester Sindre Buraas er, iallfall foreløpig, påmeldt i klasse 18-19 år, og han vil dermed ikke bli 10.000 kroner rikere sjøl om han skulle komme først til mål.

Kondis er som vanlig til stede og dekker Birkebeinerløpet.

Kondis.no-forhåndsomtale av Birkebeinerløpet

Kondis.nos samleside for Birkebeinerløpet