Alle jentene under 20 år løper 4 km i NM terrengløp, men de er inndelt i tre UM-klasser (15, 16 og 17 år) og en junior-klasse (18-19 år). I år var det ei jente i 17-årsklassen, Emilie Mo, som løp fortest av alle. Hun fighta lenge med junior-jentene Astrid Stav og Christine Næss, men var sterkest mot slutten og var i mål 6 sekunder foran Stav og 24 sekunder foran Næss. Mo gjorde unna de 4 temmelig tunge kilometerne på 14.42, noe som må sies å være meget bra. Emilie Mo tok også gull under NM terrengløp kort løype i vår

Også i 15-årsklassen ble det løpt fort, og de tre beste der hadde fjerde, femte og sjette beste tid totalt. Aller raskest av dem var Freya Mjølsnes.

16-årsklassen var meget tynt besatt med bare to deltakere, og Frida Haugskott var først i mål. I junior-klassen var deltakelsen noe bedre med fem deltakere.

Også veteranene over 50 år løp 4 km, men her var det med bare to løpere. Dermed ble det NM-gull til både Ann Sissel Vehus i klasse 50-54 år og til Wenche Lande i klasse 65-69 år. I alt var det 22 jenter/kvinner som løp 4 km.

Jenter_junior_feltet_4S7A0280.jpgEtter ca. 700 m var feltet ennå ganske samlet. Astrid Stav har lagt seg i tet. (Foto: Runar Gilberg)

Kondis-reportasje fra 6 km menn junior og veteran

Jenter_junior_Pallen_15_4S7A1107.jpgI 15-årsklassen gikk gullet til Freya  Mjølsnes, sølvet til Ingrid Brattabø og bronsen til Mali Eidnes Bakken. (Foto: Runar Gilberg)

Frida Haugskott (til venstre) vant 16-årsklassen foran Aurora Myhre. (Foto: Runar Gilberg)

I 17-årsklassen ble det seier til Emilie Mo (midten) foran Nora Midttun (til høyre) og Thea Austbø. (Foto: Runar Gilberg)

Jenter_junior_Pallen_junior_4S7A1179.jpgI juniorklassen gikk gullet til Astrid Stav (midten), sølvet til Christine Næss (til høyre) og bronsen til Sigrid Ytterhus Haugset. (Foto: Runar Gilberg)

Høyest nivå i 16-årsklassen blant guttene
På guttesida løper de tre yngste klassene 4 km, mens 18- og 19-åringene løper 6 km. De tre første i mål av de som løp 4 km, hørte til i 16-årsklassen. Aller kjappest var Kristoffer Sagli fra Aure som vant på 13.14. 16 og 21 sekunder bak fulgte to andre 16-åringer, Philip Massacand og Jesper Lundin.

Esten Hansen-Møllerud Hauen skilte seg klart ut blant 15-åringene, og hadde med 13.35 delt tredje beste tid av alle. Stian Birkeland var raskest av 17-åringene med 13.50, så her var det ingen automatikk i at økt alder betydde økt fart i løypa.

Deltakelsen blant guttene var mye bedre enn blant jentene. 35 gutter tok seg til mål i de tre UM-klassene, mens 15 jenter gjorde det samme.

Philip Massacand fra Gneist tok teten på førsterunden, men svært mange hang på. (Foto: Runar Gilberg)

Junior_gutter_teten_4S7A0902.jpgEtter hvert skilte det seg ut en tetpulje på seks løpere, men også den skulle sprekke opp. (Foto: Runar Gilberg)

DNF

Esten Hansen-Møllerud Hauen vant gullet i 15-årsklassen. Sølvet gikk til August Lunde (til høyre) og Trond Olav Halvorsen. (Foto: Runar Gilberg)

Junior_gutter_pall_16_4S7A1248.jpgDisse tre 16-åringene var de tre første i mål av alle. Kristoffer Sagli vant foran Philip Massacand og Jesper Lundin. (Foto: Runar Gilberg)

Junior_gutter_pall_17_4S7A1276.jpgStian Birkeland vant 17-årsklassen mens Milion Angesom Gebremedhin (til høyre) tok sølvet og Trygve Johan Kjellemo Tegnander sikra seg bronsen. (Foto: Runar Gilberg)