Kondis har siden Bislett-mila, som tidligere gikk som 10 km mosjonsløp på bane, hatt som praksis å ta med enkelte resultater fra baneløp på gateløps-statistikkene. Dette gjelder fortrinnsvis 5 km og 10 km, mens maratonpasseringer fra Bislett 50 km innendørs også har blitt tatt med på maratonstatistikkene. Forutsetningen er at disse løpene er terminfesta som mosjonsløp og hvis de eventuelt også arrangeres med eliteklasser teller ikke resultater fra disse på Kondis statistikkene.

Mens det tidligere var få slike løp og hvor resultatene heller ikke fikk noen større plass på statistikkene har det i senere tid blitt flere, og også flere som får registrert tider fra baneløp på Kondis statistikkene. Nå er likevel løp på bane og gateløp ikke helt det samme, og ser man på rekorder og statistikk kan det være liten tvil om at baneløp generelt oppviser bedre tider enn gateløp. Tilsvarende framgår også fra eldre utgaver av aldersgraderte tabeller (2006-utgave fra WMA) hvor man hadde egne graderinger for bane- og gateløp. Som eksempler blir 17.00 på 5 km for menn senior ansett som tilsvarende ca. 17.25 på gateløp, men 20.00 for kvinner senior skulle tilsvare rundt 20.30 på gateløp, og ut fra dette kan man naturlig nok si at tider fra gate- og baneløp egentlig ikke er direkte sammenliknbare. Nå er det uansett mange forhold som kan ha betydning, og på den bakgrunn kan det være av interesse å se litt nærmere på faktiske forskjeller mellom tider fra bane- og gateløp som er aktuelle for de statistikkene som Kondis fører.

For å se litt nærmere på dette kan man som en måte sammenlikne løpere som har registrert tider både fra bane- og gateløp i år. Ser man på 5 km var Kvalheimmila et mosjonsløp på bane hvorfra det var mange løpere med statistikk-aktuelle resultater i år og blant disse er det funnet 28 løpere (eksklusive elite) som også hadde minst ett resultat fra gateløp, hvorav den beste tiden fra disse er brukt. En sammenlikning av disse resultatene som går fra rundt 14.30 og til rett i overkant av 20 minutter er gitt under.

  Baneløp Gateløp
Antall løpere med bestetid fra 12 16
Gjennomsnitt av tider 17.02 16.57

Bestetid gateløp (16):

Tidsforskjell 0 til 10 s 10 til 30 s 30 til 60 s mer enn 60 s
Antall løpere 5 6 3 2

Bestetid baneløp (12):

Tidsforskjell  0 til 10 s 10 til 30 s 30 til 60 s mer enn 60 s
Antall løpere 3 5 3 1


Hva som framgår fra dette utvalget av løp og resultater er at det ikke er så store forskjeller mellom bane- og gateløpsresultatene og forskjellene er heller i favør av gateløp hvor  gjennomsnittstiden for alle gateløpene er 5 sekunder bedre enn for baneløpene. Videre er det også noen fler som har bestetid fra gateløp enn fra baneløp  (Kvalheimmila).

Uten at det trenger å være noen direkte forklaring kan man her peke på at mange av gateløpene på 5 km som har blitt arrangert i år har vært av typen perseløp, og resultater fra disse er også dominerende på statistikkene og i dette utvalget med 21 av 28 resultater. Som det framgår av navnet har disse løpene også løyper som er skreddersydd for å oppnå gode tider, noe som også kan forventes i en viss grad å utjevne den forventa forskjellen mellom bane- og gateløp.

Hva som videre kan nevnes er at rundt en tredjedel at tidene er innenfor 10 sekunder i forskjell, mens godt over halvparten av tidene er innenfor 30 sekunder i forskjell. For 3 av 28 løpere er tidsforskjellene større enn 60 sekunder, med enten gate- eller baneløp som beste.