Ski-O-VM_2015_logo_640x202.jpg
Pressemelding 2VM i skiorientering på Budor i Løten kommune 10.-15. februar 2015

Etter hvert som VM nærmer seg blir det også mer snakk om ambisjoner og prestasjoner, og både løpere og landslagsledere i skiorientering er helt klare på at det er mulig for Norge å ta medaljer hver dag. Det er spesielt med VM på hjemmebane, og for de norske seniorene har dette vært et mål de har vært jobbet mot i 3 til 5 år. Konkurransen blir tøff, det er nesten 300 påmeldte og VM medaljene henger høyt. Det blir spennende å se hvordan deltagerne vil takle de krevende løypene.

Vidar Benjaminsen, som har ansvar for løypene og preparering av løyper og traseer, sier at VM deltagerne kommer til å måtte jobbe hardt i terrenget på Budor. Det blir krevende både fysisk og psykisk, og en god plassering forutsetter jobbing gjennom hele løypa uten å miste fokuset. Med det høye tempoet som oppnås i skiorientering er det viktig å ligge i forkant med gode veivalg.

Når dette skrives er det NM i skiorientering i Trondheim. Løypenettet i Granåsen er en god generalprøve og NM er en viktig forberedelse til VM da terreng og løypenett gir noe av de samme utfordringene som deltagerne kommer til å møte på under VM. Flere av de norske VM deltagerne kommer til å trene i Granåsen dagene mellom NM og VM.

Evine_Westlie_Andersen_hoyt.jpgJuniorløperen Evine Westlie Andersen fra Løten OL (bildet) gleder seg til VM på hjemmebane. Først var det gleden av å kunne overvære VM som arrangør og publikum som hadde fokus, og nå er det i høyeste grad spenning og glede med å være deltager i junior-VM som er sentralt.

Evine er en hardtarbeidende, fokusert og målrettet idrettsutøver, som også gjør det bra på orientering på barmark. Flere år med målrettet trening har gitt resultater med kart og kompass, sommer som vinter. Evine stiller til start med ambisjoner om medalje, og er godt forberedt til å møte det krevende terrenget og de tøffe løypene. Hun presterer normalt bra når det er et tett og vanskelig løypenett, holder hodet kaldt og gjør riktige veivalg. Det siste er helt sentralt hvis man ønsker pallplass i VM. Siden terrenget har vært sperret siden VM ble tildelt Norge, har Evine måtte trene andre steder. Gjennom deltagelse på flere samlinger og de fleste konkurranser de siste årene har hun fått et godt treningsgrunnlag og har i tillegg brukt mye tid på å studere kart fra større arrangementer i skiorientering.

Evine roser miljøet i skiorienteringen, både på landslagsnivå og ellers. Støtten er god og miljøet veldig bra, nye løpere blir tatt godt imot og tatt godt vare på. Dette er også viktig for å kunne prestere.

EM for senior, som ble arrangert i Sveits i midten av januar, ble en god opplevelse med viktig og nyttig erfaring i forkant av VM. Resultatmessig var det mellomdistansen hun er mest fornøyd med, der ble det 24 plass og best av de juniorene som deltok. Mellomdistanse er for øvrig Evines favorittdistanse i skiorientering, og ser spesielt frem til dette på Budor. Stafett blir selvfølgelig et av høydepunktene, og det norske juniordamene har muligheter og ambisjoner om medalje.

Evine sine prestasjoner så langt:
NM Gull 2013, 7. og 8. på Junior-VM
Vinner av Norges-cupen
5. plass Ungdoms EM 2013 5

Arrangørene gleder seg til å ta i mot deltagere, støtteapparat og gjester til aktive dager på Budor.

Hilsen Pressegruppa v/Gro Ellegaard, e-post: gro.ellegaard@gmail.com, mobil: 90603359

Tidligere forhåndsomtaler på kondis.no:
VM i skiorientering på Budor 10.-15. februar   
Det norske laget til VM i skiorientering på Budor

Mer informasjon om arrangementet:
Ski-O-VM's hjemmeside 
Bulletin 3 
Facebook 
Instagram: wsocs2015