23. februar 2016 vil flere hundre løpere fra hele verden stå klare til å forsere de store slettene og sandvollene mellom flyktningleirene El Aaiun og Smara i ett av de mest spennende løpene holdt på vår planet. Sahara Marathon i sin sekstende utgave har bred støtte og et meningsfylt innhold. Møt og løp med solidaritetsidrettsutøvere som legger ut på dette prosjektet hvert år, og få en ny erfaring for livet. Deltakerne ved Sahara Marathon kommer ikke for å slå rekorder. I dette spesielle løpet er opplevelsen den største grunnen til å løpe.

SMph_rullestol.jpg

Møtet med Sahara Marathon gir en opplevelse som kan forandre din måte å se verden på. Bo en uke hos en saharawisk flyktningfamilie og du åpner ditt hjerte for folk som deler sitt hjem i all sin enkelhet. Det er Sahara Marathon, en sportsopplevelse basert på engasjement, og er reservert for personer virkelig ønsker å utrette noe.

SMph_Martin_Fiz_Publikum.jpgTidligere verdensmester Martin Fiz løp Sahara Marathon 2009.

Turen varer en uke, fra 20. - 27. februar, og går fra Madrid med charterfly direkte til Tindouf. Du kan løpe maraton, halv, 10 km, 5 km eller delta på turen uten å løpe. Prisen er € 900, og i summen er det inkludert charterreise, opphold, måltider, løp, gaver, veldedige prosjekter og visum. Det er egentlig enklere enn det ser ut, og ikke så dyrt for en reise som vil forandre livet ditt: Den seksende utgaven av verdens mest spennende maraton.

SMph_rullestol_maal2.jpg

Hittil har jeg mottatt kun én påmelding fra Norge. Vi regner med flere svensker og dansker.

Navn: Olga Serezhnikova, Troms
Fødselsår: 1975
Planlagt distanse: Maraton
Olga Serezhnikova er medlem i Northern Runners, Tromsø.

Elsebet Øien, som deltok i 2014, hadde tenkt seg tilbake også i 2016. I mellomtiden har hun søkt et engasjement i leirene. Hun skriver: "Det var som intensivsykepleier jeg mulig kunne bistå sykepleierne med faglig oppdatering og praksis i emner de har behov for. Dette er i Rabon (ved portalen til leirene, forfatters  anmerkning).  Ellers praksis ved sykehuset i Smara. Der de har behov for personell og materiell. Der skal jeg ha et lite prosjekt med innsamling for å anskaffe nye madrasser til sykehussengene."
 

640_2_smara_sykehus4239_n.jpg
Foto: Elsebet Øien, september 2015.

640_smara_sykehus.jpg
Foto: Elsebet Øien, september 2015.

Undertegnede regner med at Elsebeth Øien dukker opp ved neste Sahara Marathon, Hun har helt sikkert erfaringer både fra leirene og Sahara Marathon å dele. Hun snakker bl.a. spansk. 

640_sandblast.jpg
Foto: Sandblast, London.

elsebet_oien_ph.jpg
Elsebet Øien, her klar for reise til Sahara Marathon 2014. 

640_kart_vest-sahara_m_leirene.jpg


Program:
-       Saturday 20th – Flight from Madrid to Tindouf and allocation of lodgings.

-       Sunday 21st – Race registration, free time to explore the Smara camp. All meals provided at the assigned family tent.

-       Monday 22nd –  Breakfast and lunch with families and ‘pasta party’ in the evening for all. Instructions for the next day’s events in the Pasta Party.

-       Tuesday 23rd – Breakfast at the Protocol Building. 15th Sahara Marathon.

-       Wednesday 24th – Awards Ceremony in Smara. Children´ race and soccer match .

-       Thursday 25th – Programme of visits to hospitals, schools and other sites of interest. Trip and snack at the Smara dunes.

-       Friday 26th – Saharawi National Parade.

-       Saturday 27th - Flight to Madrid.

 

Vær med gjennom traséen med 30 minutters ny film på Radio y Televisión Española filmet fra løpet i 2014.

Les mer om påmelding 2016

Artikkel fra løpet 2015 

Samlesiden på www.kondis.no

Løpets hjemmeside

Nå er vi spent på om flere melder seg på. Det er kun ett fly som er booket. Påmeldingsfristen er 15. desember, men vi strekker den til ca. 15. januar så lenge det er ledige charterplasser. Første mann til mølla gjelder.

Cheers,
Oddvar Røsten
e-post: norwaymarathon (at) gmail.com 
Scandnavian contact in
SaharaMarathon Project
http://www.saharamarathon.org/