Et uvanlig syn på bildet til høyre. Sykkelritt på ærverdige Bryggen i Bergen og stans av trafikken i timesvis. Men bergensere kjente sin besøkelsestid og møtte opp i hopetall til gaterittene som ble arrangert fra kl. 16.00 til 20.00.

Først ut med kvinner junior som syklet 30.min. + 3 runder. Vinner klart gjør Oda D. Kollsgård Sandnes SK foran Trine Oddli fra Orkla CK.

Kvinner senior syklet 35. min. + 3 runder og vinner gjør Emilie Moberg foran Miriam Bjørnsrud.

Menn junior sykler styggfort gjennom Bergens gater og brostein med 35. min. + 3 runder. Vinner igjen med Fridtjov Røinåsen fra Grimstad SK. Nr. 2 blir Markus Hoelgaard fra Sandnes SK.

I Menn senior sykles det litt lengre med 50. min. + 5 runder. Med et sjakkmatt av en avslutning av Kristoffer M. Skjerping fra Sotra blir det endelig hjemmeseier til bergenserene. Nr. 2 blir en som har sanket mye medaljer fra før i mesterskapet med Sven Erik Bystrøm fra team - Østerhus - Ridley -Stavanger SK.

Fyldig reportasje og flere bilder utover lørdagen. Komplett resultatliste ligger nedenfor bildene.

Tekst og foto : Jørgen Pettersen



En utrolig seier på hjemmebane for Kristoffer M. Skjerping med tusenvis av publikummere rundt løypen på Bryggen i Bergen. Team Joker Merida kjørte meget aktivt og samarbeidet godt seg imellom under gaterittet i Bergen. En annen bergenser ved navn Stian Remme var også nær ved å lykkes med sitt brudd rett før slutt.



NM - gateritt er igang i Bergen sentrum og først ut er kvinner junior. Med vendemål langs Fisketorget blir løypen litt tyngre med å bremse ned farten for så å øke igjen. Sitter du langt bak i et stort felt med eksempelvis herrer senior er du fort avkjørt når du like etter vending skal opp kneiken til Fløibanen.


Oda D. Kollsgård drar på feltet langs bryggen til vending Fisketorget 200 meter unna.


Feltet i kvinner junior er ikke så stort som herreklassen og er godt samlet stort sett hele veien. Kun små bruddforsøk underveis.

Oda D. Kollsgård fra Sandnes SK med en skikkelig knockout i spurten over de andre i juniorklassen for kvinner. Trine Oddli fra Orkla CK inn til 2. plassen og Solveig Edøy fra Tromsø CK på 3. plass.


Like overlegen på 2. plass med Trine Oddli fra Orkla CK i kvinner junior.


(Foto: Alemayehu Sitotaw). Pallen for junior med Vinneren på toppen Oda D. Kollsgård, til venstre med nr. 2 Trine Oddli fra Orkla CK og til høyre nr. 3 med en gråtende Solveig Edøy fra Tromsø CK.
Trine Oddli til venstre liker nok å fotografere da hun var å se overalt med sitt kamera under NM-uken.


Tilstede under gaterittet var også en liten grupe som aksjonerte med vennlighet og smil. Til høyre ser vi Andre Fjereide sammens med Syklistenes Landsforening og "ren luft Danmarksplass" med sine meninger og oppfordringer.


Kvinner senior legger ut på sine 35. minutter og tre runder. Hitec Products - Mistral Home Cycling Team og sine lokale tilhørigheter er godt representert.


Sandnes sin leder i en årrekke med Arne Aarreskjold er fremdeles godt aktiv i klubben sin. Med på reiser og kjører følgebil under løpene. Arne er blitt pensjonert og var undertegnedes sjef i 1993 med toppsatsing for Sandnes SK.
En utrolig god jobb Arne har gjort for sin klubb Sandnes SK og Norsk sykkelsport. Arne var også landslagssjef for Norge under sykkelperioden med Atle kvållsvoll og Olaf Lurvik.


Kvinner senior var svært underholdene og frisk kjøring fra start til mål.


Ingrid Sofie Bøe Jacobsen fra Halden CK slet tungt rundt hjørnet på Fløibanen og videre innover Øvregaten. Ble nr. 9 i kvinner senior tilslutt.


Marit Irene Iden har vunnet Bergen-Voss for kvinner 7- ganger. Med voksne barn og når jevnaldrene befinner seg på en eller annen utekafe og nyter sol å drikke liker Marit å nyte konkurranser og slit. Tøft av en voksen kvinne å delta på brostein og rundt skarpe svinger i høy fart som det blir i gateritt.


Slik er det på det høyeste punktet i løypen opp mot inngangen til Fløibanen rett over gaten. Tungt runde etter runde på brosteinen.


En runde igjen og nå er det ingen enighet om hvem som skal dra lasset på sisterunden av Emilie Moberg og Miriam Bjørnsrud.. Bakfra kommer to ryttere som svært gjerne vil være med å kjempe om medaljer.


En strålende glad Emilie Moberg fra  (Hitec products - Mistral Home Cycling Team) vinner spurten i kvinner senior  i bruddet med Miriam Bjørnsrud (RaumerRytter - Hitec oroducts - Mistral.) 3. plassen går til Thea Thorsen fra Home Cycling Team/Ringerike SK.


Et stort juniorfelt skal avgårde på historiske Bryggen med Bryggehusene i bakgrunnen. Et sjelden syn det kan bli lenge å se til neste gang. 70 ryttere skal kjempe om seieren langs løypen rundt  Fisketorget og Bergensbrostein.


Starten på juniorene sett bakfra med storskjermen som publikum kunne følge med på. Et meget godt arrangement for BCK og resten av sykkelkretsen. VM-på sykkel kan bare komme til Bergen...Bergen er klar, er du?



For å si det rett ut " Helvete er løs ". Første runde og hele feltet er langstrakt. Det sykles knallhardt.  Med bare 35. minutter og 3 runder går det kanskje fortere enn seniorklassen med juniorene. Grimstad er i teten.


Etter 10 minutters sykling er det nesten umulig å komme løs i den høye farten. Og værgudene var med Bergen by også, litt smådråper lå og lurte og undertegnede tør ikke tenke på hva som ville skjedd i nedoverbakken med griseglatt brostein. Som sagt...det ble med noen få dråper. Værguden sparte syklistene for mange eventuelle skrubbsår og ødelagte sykler.



Asker CK med et frekt forsøk på brudd i rett før slutt i juniorklassen. På bildet er det enten Simen Svartåsen eller Anders Lie Håkenrud som sykler for Asker CK.


Det gror godt med talenter i sykkelbyen Grimstad. Ingen kan slå Fridtjov Røinåsen fra Grimstad CK i spurt for tiden. Vinner gaterittet for menn junior ganske så overbevisende.


Tidligere OL syklist for Etiopia Alemayehu Sitotaw med sin smellvakre datter. Lurer på om det kribler i beina til å sykle igjen for den etterhvert  godt merriterte løperen som begynte å løpe like etter sin sykkelkarriere.



Igjen og igjen for Grimstads gullgutt Fridtjov Røinåsen, nå som vinner av gaterittet. Med seg på pallen fikk han denne gang Sandnes rytteren Markus Hoelgaard og bronse til Petter Schmidt fra Glåmdalen SK.


Populære er de to unge kvinnelige syklistene fra Åsane CK og BCK som deler ut blomster og Hardangerbestikk under hele NM-uken.


Seniorene er igang men en noe roligere åpning enn juniorene. Nedover Dreggsalmenningen med brosteinen ved SAS-hotellet og innover Bryggen. Totalt 50 minutter og 5 runder for seniorene.



Midt i løpet med syklistene bortover Øvregaten og til venstre nedover Dreggsalmennningen. Det er også vendemål ved Fisketorget med nedbremsing av fart for så og sykle brosteinen opp til Fløibanen og Øvregaten. Det er gateritt av beste merke som inneholder alt av ferdigheter en syklist må ha.


Team Øster-Hus - Ridley stikker avgårde og med flere brudd etterhverandre er det full stopp i hovedfeltet. Stian Remme med startnr. 13 og Sandnes  rytteren Daniel Hoelgaard med startnr. 49 må la han gå.


Febrilsk stemning i feltet mot slutten av løpet. En svært aktiv Stian Remme ser etter sine lagkamerater for å gå etter Team ØsterHus/Ridley rytteren som har stukket avgårde.


Blant publikum er (midt på bildet) med en svært spent samboer til Stian Remme med Kristine som tilskuer. Stian er i brudd rett før slutt og kunne tatt det hele med hjem. Blir nok enda mer spennende for Kristine og deres år gamle datter Pernille på søndagens menn elite fellesstart.

Publikum er i ekstase og meget trangt om plassen. Det er såvidt undertegnede får komme til med kamera. Norge og Bergen er blitt sykkelgale.



Full skjerpings fra Team Joker og mannen med det klingende navnet Kristoffer M. Skjerping blir den store helten på hjemmebane. 


Norskmester på hjemmebane i gateritt for Kristoffer M. Skjerping. Kommer fra CK Sotra og sykler nå for Team Joker Merida. Godt lagarbeid men flere bruddforsøk fra laget ga fullklaff. 

 

NM Gateritt: M-Senior

    
1) Kristoffer M. Skjerping, Joker Merida / CK Sotra 1:07:55
2) Sven Erik Bystrøm, Team Øster Hus - Ridley / Stavanger SK. +0:02
3) Jon Einar Bergsland, OneCo-Mesterhus Cycling Team / Grenland SK, +0:03
50 min + 5 runder

1 14 SKJERPING Kristoffer M* Joker Merida / CK Sotra 1:07:55  
2 1 BYSTRØM Sven Erik* Team Øster Hus - Ridley / Stavanger SK 1:07:57 0:02
3 24 BERGSLAND Jon Einar OneCo-Mesterhus Cycling Team / Grenland SK 1:07:58 0:03
4 18 ÅKVIK Niklas Plussbank - BMC / Tønsberg CK 1:07:58 0:03
5 3 EIDSHEIM Filip* Team Øster Hus - Ridley / Bergen CK 1:07:58 0:03
6 25 BØRRESEN Magnus OneCo-Mesterhus Cycling Team / IF Frøy 1:07:58 0:03
7 52 JACOBSEN Tormod Hausken* Stavanger SK 1:07:58 0:03
8 45 DAHL Herman* Kristiansands CK 1:07:58 0:03
9 53 LANDA Oscar* Stavanger SK 1:07:58 0:03
10 49 HOELGAARD Daniel* Sandnes SK 1:07:58 0:03
11 56 JENSEN August* Trondhjems VK 1:07:58 0:03
12 40 KRISTOFFERSEN Anders* Eidsvoll SK 1:07:58 0:03
13 35 BERNTZEN Hans Petter Smette* Bærum OCK 1:07:58 0:03
14 26 HURUM Sondre Moen OneCo-Mesterhus Cycling Team / Kristiansands CK 1:07:58 0:03
15 54 VIKA Kristian Bakkan* Stavanger SK 1:07:58 0:03
16 4 GALTA Fredrik Strand* Team Øster Hus - Ridley / Stavanger SK 1:07:58 0:03
17 12 JENSEN Christer* Joker Merida / Ringerike SK 1:07:58 0:03
18 34 HAMMERSLAND Nicholas Henrik C.* Bergen CK 1:07:58 0:03
19 23 UTHUS Martin* Ringeriks-Kraft Look / Ringerike SK 1:07:58 0:03
20 29 WORMSEN Kristoffer Sommer* Argon 18 - Unaas Cycling / Asker CK 1:07:58 0:03
21 46 ERLAND Andreas* Kristiansands CK 1:07:58 0:03
22 27 SPIKSETH Elias Angell* OneCo-Mesterhus Cycling Team / Grenland SK 1:07:58 0:03
23 2 BLIKRA Håvard J.* Team Øster Hus - Ridley / Stavanger SK 1:07:58 0:03
24 64 GOMNES Daniel Slåtto* Joker Merida / Ringerike SK 1:07:58 0:03
25 6 ZIESLER Johan Fredrik* Team Øster Hus - Ridley / Sandnes SK 1:08:06 0:11
26 8 BUGGE Vegard Robinson Joker Merida / RaumerRytter 1:08:07 0:12
27 58 LUNKE Sindre Skjøstad* Trondhjems VK 1:08:07 0:12
28 37 HAAVE Marius Ness Bærum OCK 1:08:07 0:12
29 10 GJØLBERG Adrian Joker Merida / Tønsberg CK 1:08:09 0:14
30 15 SØRTVEIT Sondre Gjerdevik Joker Merida / Fana IL Sykkel 1:08:09 0:14
31 13 REMME Stian Joker Merida / Bergen CK 1:08:09 0:14
32 55 EVENSEN Tommy Frengen Trondhjems VK 1:08:55 1:00
 

 

NM Gateritt: K-Senior

    
1) Emile Moberg, HITEC Products - Mistral Home Cycling Team / Halden CK, 49:50
2) Miriam Bjørnsrud, Raumerytter, s.t.
3) Thea Thorsen, HITEC Products - Mistral Home Cycling Team / Ringerike SK, +0:14
35 min + 3 runder

1 201 MOBERG Emilie HITEC Products - Mistral Home Cycling Team / Halden CK 0:49:50  
2 216 BJØRNSRUD Miriam RaumerRytter 0:49:50 0:00
3 205 THORSEN Thea HITEC Products - Mistral Home Cycling Team / Ringerike SK 0:50:04 0:14
4 217 ANDREASSEN Tina Ringerike SK 0:50:04 0:14
5 204 LIMA Tone Hatteland HITEC Products - Mistral Home Cycling Team / Bryne CK 0:50:21 0:31
6 225 HOVDENAK Hildegunn Gjertrud Sogn CK 0:50:21 0:31
7 207 WÆRSTED Frøydis Meen HITEC Products - Mistral Home Cycling Team / Modum CK 0:50:23 0:33
8 220 GUNVALDSEN Janicke Sandnes SK 0:51:07 1:17
9 215 JACOBSEN Ingrid Sofie Bøe Halden CK 0:51:07 1:17
10 206 VORELAND Marie HITEC Products - Mistral Home Cycling Team / Bryne CK 0:51:07 1:17
11 208 CHRISTIANSEN Elisabeth Asker CK 0:51:07 1:17
12 221 JACOBSEN Veronica Sandnes SK 0:51:07 1:17
  202 BERGSETH Johanne Therese Friestad HITEC Products - Mistral Home Cycling Team / Sandnes SK Tatt ut  
  210 LUND Anniken Asker CK Tatt ut  
  211 PEDERSEN Margrethe Bryne CK Tatt ut  
  212 BERGLI Marianne CK Valdresekspressen Tatt ut  
  213 MATTER Pia Charlotte Eidsvoll SK Tatt ut  
  218 SKJOLDEN Marthe Emilie Ringerike SK Tatt ut  
  222 TOFT Tina Marie Berg Sandnes SK Tatt ut  
  223 AARRESTAD Lisbeth H. Sandnes SK Tatt ut  
  224 EVJEN-JANSEN Henriette SK Rye Tatt ut  
  226 IDEN Marit Irene Åsane CK Tatt ut  
  227 JOHANNESEN Caroline Angeltvedt Åsane CK Tatt ut  
  203 JOHANSEN Cecilie Sæterøy HITEC Products - Mistral Home Cycling Team / Sandnes SK DNS  
  209 JENSEN Bjørg Eva Asker CK DNS  
  214 TORP Linn Eidsvoll SK DNS  
  219 BLIX Christine Sandnes SK DNS  
 

 

 

NM Gateritt: M-Junior

    
1) Fridtjof Røinås, Grimstad SK, 48:59
2) Markus Hoelgaard, Sandnes SK, s.t.
3) Petter Schmidt, Glåmdal SK, st.t
35 min + 3 runder

1 137 RØINÅS Fridtjof Grimstad SK 0:48:59  
2 153 HOELGAARD Markus Sandnes SK 0:48:59 0:00
3 130 SCHMIDT Petter Glåmdal SK 0:49:06 0:07
4 129 ODDLI Anders Glåmdal SK 0:49:09 0:10
5 154 REGE Even Sandnes SK 0:49:09 0:10
6 114 LUNDER Nikolai Tefre Bærum OCK 0:49:09 0:10
7 152 FJELDHEIM Dag Erik Sandnes SK 0:49:09 0:10
8 157 HOVLAND Bjørn Alexander Stavanger SK 0:49:09 0:10
9 108 TRONDSEN Trond Håkon Asker CK 0:49:09 0:10
10 134 JANSEN Amund Grøndahl Grimstad SK 0:49:09 0:10
11 124 EIDSLI Andreas Gauldal SK 0:49:09 0:10
12 142 FANDREM Sivert Lillehammer CK 0:49:13 0:14
13 102 HÅKENRUD Anders Lie Asker CK 0:49:13 0:14
14 126 HØISETH Vegard Gauldal SK 0:49:13 0:14
15 143 KLEIVEN Njål Eivind Lillehammer CK 0:49:13 0:14
16 147 STIGSRUD Eirik Ringerike SK 0:49:13 0:14
17 115 WESTGAARD Marius Ylven Bærum OCK 0:49:13 0:14
18 133 ABRAHAMSEN Jonas Grenland SK 0:49:13 0:14
19 156 HENRIKSEN Aleksander Bergby SK Rye 0:49:13 0:14
20 139 HILDE Adrian Kristiansands CK 0:49:17 0:18
21 144 SVENDSEN Oskar Nikolai Birger Lillehammer CK 0:49:17 0:18
22 136 LARSEN Thomas Grimstad SK 0:49:19 0:20
23 106 SVARTÅS Simen Asker CK 0:51:03 2:04
 

 

NM Gateritt: K-Junior

    
1) Oda D Kollsgård, Sandnes SK, 45:35
2) Trine Oddli, Orkla CK +0:02
3) Solveig Edøy, Tromsø CK, st
30 min + 3 runder

1 309 KOLLSGÅRD Oda D Sandnes SK 0:45:35  
2 306 ODDLI Trine Orkla CK 0:45:37 0:02
3 312 EDØY Solveig Tromsø CK 0:45:37 0:02
4 303 KRISTIANSEN Larisa Grenland SK 0:45:37 0:02
5 302 SKAVHELLEN Thea Vestrheim Fana IL Sykkel 0:45:37 0:02
6 301 MINGE Siri Bryne CK 0:45:37 0:02
7 308 FRIESTAD Charlotte Eugine Iversen Sandnes SK 0:45:37 0:02
8 307 OMDAHL Karoline Røste Raufoss & Gjøvik SK 0:45:37 0:02
9 311 MOHR Tiril Hole Stavanger SK 0:45:37 0:02
  310 EIKÅS Hanna Monslaup Stavanger SK DNF  
  304 ROE Hanna Elisabeth Grenland SK DNS  
  305 RØNNING Frida Helena Lillehammer CK DNS  
  313 KROKEN Birgitte Vegårshei IL DNS