NM i triathlon over olympisk distanse (1.5 km svømming, 40 km sykling, 10 kmløping) ble arrangert sentralt på Kongsberg søndag 22. august. Dagen startet med ungdomsmesterskap før det var barnetriathlon og så NM for junior og senior. I juniorklassen ble det seier til Håkon Johannenssen og Nora Sørsdahl.
 
I seniorklassen tok norgescuplederne Even Hersleth og Kristin Lie hvert sitt NM-gull, og mottok også kongepokalen. I lagkonkurransen gikk seieren til Østmarka triathlon på herresiden (Håkon og Øyvind Johannessen, Even Hersleth) og til Royal Sport på damesiden (Kristin Lie, Nora Sørsdahl, Vibeke S. Nørstebø)

Først opp av vannet i dameklassen var Gunhild Bertnsen fra SK Vidar, somendte på en andreplass til slutt. Hun ble fulgt av Nora Sørsdahl fra Royal Sport (junior-vinner) og Heidi Gundersen fra BK Triathlon,som fikk brosenmedalje til slutt. Deretter fulgte Kristin Lie, som i løpet av syklignen fort tok føringen og ledet deretter resten av veien inn til mål.

I herreklassen tok Eirik Ravnan, Østmarak triathlon, en klar ledelse ut på syklingen, foran Cristopher Syvertsen, Arendal Triathlon. Dertter fulgte imponerende de to juniorguttene Kristian Blummenfelt (Bergen Triathlon klubb, sølv i juniorklassen) og Håkon Johannessen (Østmarka triathlon). Håkon Johannessen var nummer fire i mål totalt også, i tillegg til å bli junior-norgesmester. Etter disse fulgte nesten samlet Arild Tveiten, Kristofer Larsen, Bjørn Skollerud, Bjørnar Evensen og like bak Øyvind Johannessen.  

To Even'er ble likevel for sterke på for de andre på syklingen og løpingen, Even Hersleth og Even Olsen (BK Triathlon), og løp inn til gull og sølv i NM. Hersleth et halvt minutt foran Olsen.

Resultat damer senior:
1. Kristin Lie
2. Gunhild Berntsen
3. Heidi Rørdam Gundersen

Resultat herrer senior:
1. Even S Herseth
2. Even Olsen
3. Kristofer Larsen

Fullstendig resultatliste med mellomtider finner du her

Damepallen
Damepallen

Herrepallen
Herrepallen

(Foto: Vibeke S. Nørstebø)

Og her er det mange flere bilder fra arrangementet: Bilder
(Alle foto: Knut Ole Thoreplass)